ПРЕДСТАВНИЦИ СРФС УЧЕСТВОВАЛИ НА 2. RUN&MORE WEEKEND ФЕСТИВАЛУ У БАЊА ЛУЦИ

43992166

ПРЕДСТАВНИЦИ СРФС УЧЕСТВОВАЛИ НА 2. RUN&MORE WEEKEND ФЕСТИВАЛУ У БАЊА ЛУЦИ

Представници Савеза за рекреацију и фитнес Србије учествовали су на другом по реду EDU coaching  форуму који је од 19. до 21. априла одржан у Бања Луци у оквиру “Vivia run&more weekend” фестивала.

Марко Петровић, мастер за персонални тренинг и нутрицију одржао је предавање “Суплементација у тренингу – права мера”, док је доц. др Горан Пребег са Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду био модератор панел расправе на тему “Ко је чаробњак успеха – тренинг, исхрана или тренер?” у којој су учествовали  атлетичар Амел Тука, сертификовани фитнес тренер Јанка Будимир, спортски психолог ХНК Хајдук Сплит Мр Борис Балент, као и Марко Петровић.

Програм овог форума осмишљен је за тренере трчања, фитнес и кондиционе тренере, студенте и наставнике физичког васпитања, учитеље јоге, физиотерапеуте, нутриционисте, тркаче. Реч је првенствено о стручном форуму за унапређење тренерског рада у рекреативним спортовима, али је програм намењен и другим спортским радницима, који желе активно да раде на свом усавршавању, како би помогли и другима у померању њихових психофизичких домета.

Фестивал “Vivia run&more weekend” је тродневна спортско-забавна манифестација која се одржава у оквиру прославе Дана града и манифестације „Прољеће у Бањалуци“. Централни догађај фестивала је РМЦ Бања Лука half marathon, а прати га још пет трка: 10К, 5К team runColor fun runSchool run и Бамбини маратон, као и други по реду EDU coaching Форум и EXPO.