ПРЕДУЗЕТНИШТВО У ФИТНЕСУ

1709676990726

ПРЕДУЗЕТНИШТВО У ФИТНЕСУ

Још један у низу семинара из серије Предузетништво у фитнесу одржан је 24. фебруара у Едукативном центру Савеза за рекреацију и фитнес Србије. Пред великим бројем присутних слушалаца изузетно инспирисани предавачи представили су сјајне теме.

Након уводне речи Милоша Бунића, програм је отворио Милан Зарић са темом „Како развити услугу персоналних тренинга?“. Кроз предавање пуно примера из личног искуства Милан је нагласио шта је неопходно како би неко могао да се назове успешним тренером. Закључио је да је потребно бити тренер, а не инструктор; пружити незаборавно искуство својим клијентима; бити узор – изгледати као тренер; изградити однос поверења са својим клијентима; важно је константно учење и усавршавање; важно је размишљати као предузетник.

Како дигитализација и аутоматизација могу унапредити ваш бизнис у фитнес индустрији тема је коју је представио Ненад Видић, оснивач и извршни директор фирме ThinkIT. Последњих година сведоци смо бројних трансформација које су настале појавом интернета и рапидним развојем дигиталних технологија. Клијенти су навикли на дигитално окружење, а то очекују и од клубова. Клубови морају пратити трендове у овој области или ризикују да изгубе корак са конкуренцијом. Аутоматизација процеса доводи до ефикасности и уштеде ресурса. У мањим клубовима се на овај начин може уштедети неколико сати рада дневно, док у већим клубовима говоримо о многим радним местима који се на овај начин могу заменити. Међутим није поента само у уштедама већ и у персонализованим активностима према члановима које се могу аутоматизовати. Сегменти рада клуба у којима је могуће применити ове протоколе су  приликом уписа чланова, продаје и наплате, чекирања чланова, заказивања групних или персоналних тренинга, е маил маркетинга и др.

Славимир Стојановић Футро, један од наших најпознатијих дизајнера, излагао је на тему “Дизајн у спорту“. У изузетно занимљивом предавању, обојеном личним тоновима, говорио је о својим дизајнерским искуствима када је фитнес али и спорт уопше у питању.

У предавању “Све што треба да знате о задржавању чланова” које је одржао Вања Рађеновић Фијан из Хрватске, власник три фитнес центра (Самобор, Загреб, Карловац) и аутор књиге “Како покренути успешан фитнес бизнис?” било је речи о ретенцији или задржавању чланова –  изузетно важном елемент пословања клуба. На почетку излагања Вања је поставио питање “Зашто губимо чланове?” Одговор на ово питање треба тражити у једној или више следећих варијабли: недостатак мотивације, превисе обавеза, неугодна искуства, повреде и нелагоде, финансије, недостатак подршке, изостанак видљивих резулртата … Након дефинисања зашто људи долазе у фитнес представио је технике задржавања чланова или како је то духовито дефинисао “Како да остану, без да их морате молити или давати попуст?”

Следеће дружење на новом у низу семинару Предузетништво у фитнесу, заказано је за 26. октобар.