ПРИПРЕМА ЗА NPC POSING

LMP_17081

ПРИПРЕМА ЗА NPC POSING

У организацији Националне фитнес асоцијација Србије, а уз покровитељство Савеза за рекреацију и фитнес Србије у фитнес клубу Extreme gym 2. јануара је одржан семинар Припрема за NPC posing. На семинару су учествовали Бојана Васиљевић, најтрофејнија такмичарка у figure класи, која се већ  7 година налази на врху Мис и Мистер Олимпије и бивши бодибилдинг шампион Крис Мајнс (Chris Minnes) организатор низа бодибилдинг и фитнес такмичења у Америци и Европи и власник компаније Center podium.

На семинару је било речи о такмичењима у оквиру NPC федерације. National Physique Committee (NPC) је највећа аматерска бодибилдинг асоцијација у Сједињеним Америчким Државама. Да би постао IFBB професионални такмичар, спортиста мора да се такмичи на IFBB Про квалификацијама као што је NPC национално првенство, NPC првенство САД или било који други квалификациони турнир.

Након семинара у Москви (Русија) и Астани (Казахстан) и у Београду је најављено  регионално балканско такмичење које ће бити услов за учествовање на било којој ПРО квалификацији, као и за освајање ПРО карте IFBB лиге, а које ће бити проходно ка такмичењима за Мистер и Мис Олимпија.