РАДНА ПОСЕТА ЦРНОЈ ГОРИ

16616738085711

РАДНА ПОСЕТА ЦРНОЈ ГОРИ

Драган Томашевић, Генерални секретар Савеза за рекреацију и фитнес Србије и Милош Бунић, председник Савеза за рекреацију и фитнес Београда боравили су 26. и 27. августа у радној посети Црној Гори. Овом приликом одржани су састанци са Ксенијом Дукић, председницом Бодибилдинг и фитнес савеза Црне Горе, Игором Огњеновићем, председником Удружења фитнес центара и власником City fitness клуба из Никшића, Срђаном Бранковићем, менаџером за рекреацију у сјајном насељу Луштица беј и власником фитнес и бодибилдинг клуба „Fitness 4 life“ из Тивта, као и са нашом Сањом Никшић која је тренутно ангажована на реализацији фитнес пројеката на територији Херцег Новог.

Приликом разговора са колегама у Херцег Новом, Тивту, Подгорици и Никшићу и увидом у стање на терену уверили смо се да фитнес и у Црној Гори граби великим корацима напред. Пуно савремене опреме, нових технологија, сјајних и модерних објеката сигнал су да је фитнес бранша на путу да настави тамо где је стала у марту 2020. Међутим и проблеми су слични као и у Србији и огледају се пре свега у недостатку сертификованог стручног кадра, као и ниској цени чланарина у односу на ниво опреме и објеката који су у понуди. Било је речи и о актуелном тренутку фитнес бранше у Европи и региону, као и о заједничким активностима у наредном периоду.

Посебна тема била је представљање црногорског фитнеса на предстојећем сајму фитнеса, велнеса и здравља Белфис који ће се одржати 14. и 15. октобра у хали 5 Београдског сајма. Договорен је организован долазак власника црногорских клубова као и представљање поменутог сајма на спортским манифестацијама у Црној Гори које предстоје у наредном периоду.

Уз захвалност на сјајном гостопримству наредну посету Црној Гори са истим и новим пројектима заказали смо за септембар.