РИМИНИ ВЕЛНЕС – ЗНАМО ШТА ЈЕ СРПСКИ ФИТНЕС – А САДА ЗНА И ЕВРОПА

63178011

РИМИНИ ВЕЛНЕС – ЗНАМО ШТА ЈЕ СРПСКИ ФИТНЕС – А САДА ЗНА И ЕВРОПА

Савез за рекреацију и фитнес Србије, већ четврту годину за редом, оправдава своје представљање на овом велелепном фестивалу фитнеса. Више од 100 људи из Србије и ове године имало је прилику да у организацији СРФС посети Римини и упозна се са савременим трендовима из фитнес индустрије.  Штанд СРФС у хали Ц3 током 4 дана трајања сајама било је место окупљања, одмора, размене утисака…
И ове године СРФС је за своје чланове припремио програм који је обухватио: бесплатан превоз и бесплатне улазнице за Сајам, хотелски смештај по бенефицираним ценама, трансфер на релацији хотел-сајам-хотел током боравка, као и дружење у слободном времену.
Ако је током трајања Сајма, српски фитнес представио своје лице, онда можемо рећи да је у петак увече у бизнис лаунџуРимини Велнеса, представио своју душу. Уз песму, дружење, анимацију и смех, спонтано је организовано и такмичење у лимбо плесугде су наши момци и девојке показали врло завидне вештине. Небојша Самарџија са својим чланицама из фитнес студија „Центар“ загревао је атмосферу зумбом. А колико смо талентовани и широки, показала је и изведба српских традиционалних кола које је предводио проф. Душан Митић.
Осим забавних садржаја, током боравка су за све заинтересоване организовани и јутарњи тренинзи, групно трчање, јога на плажи. Ипак активност која је поново окупила целу групу јесте одбојкашки турнир, током којег су снаге одмеравали мешовити тимови. Било је битно учествовати, забавити се, дружити се, навијати.
Успеси
Током трајања Сајма чланови СРФС реализовали су низ састанака са председницима и директорима међународних сродних организација, између осталих са представницима Немачкефитнес асоцијације(ДССВ),представницима сајма РиминиВелнес,компанијама из фитнес бранше … Сви су сагласни у једном:Са групом од више од 100 људи из Србије  српска делегација постаје значајан чинилац Римини Велнеса.
Са генералним менаџером ДССВ Рефитом Камберовићем и председницом Биргит Шварцедоговорено је учешће реномираних предавача на предстојећем VIII Европском фитнес конгресу, као и учешће немачких компанија на другом сајму фитнеса и рекреације БЕЛФИС који ће у бити одржан у октобру месецу у хали 3 Београдског сајма. Са италијанским Римини Велнесом такође је договорено учешће овог сајма на БЕЛФИСУ, као и развијање партнерских односа оведве манифестације.
Римини Велнес
Под слоганом “Ослободи своју  енергију” на ривијери италијанског Риминија одржан је тринаести по реду сајам Римини Велнес. Један од највећих светских фестивала посвећен фитнесу, велнесу, бизнису, спорту и здравој исхрани  и ове године показао је зашто спада у један од најпосећенијих сајмова на свету.
Пријављене су импресивне бројке:  46 бина(5 за пилатес, 5 за водене програме, 6 за плес, 4 заindoor cycling, 17 за фитнес, 5 за ходањe и 4 за јогу), 50 курсева, 200 конференција и састанака, 1.500 сати часова и вежби. На више од 170.000 m²  током  четири дана трајања, представило севише од 400 компанија,велики број фитнес стручњака, инструктора, менаџера, вежбача, али ионих који на посредан начин свој посао везују за овакав начин живота: блогера, кувара, физиотерапеута …