САЈАМ СПОРТА – СПОРТ ЈЕ РАДОСТ!

IMG_3569

САЈАМ СПОРТА – СПОРТ ЈЕ РАДОСТ!

Сајам спорта, 12. по реду, одржан је од  22. до 24. септембра на спортским теренима на Ади Циганлији. Ова традиционална спортска манифестација коју организује Спортски савез Србије, уз подршку Министарства спорта, ове године одржава се под слоганом „Спорт је радост!“.

Као и до сада на овој манифестацији учествовали су и представници је и Савеза за рекреацију и фитнес Србије који су ову прилику искористили да представе неке од актуелних манифестација и пројеката (тркачку лигу срфс, Be Active Day, магазин Fitness Management International…) као и да се сретну и поразговарају са пријатељима и партнерима из света спорта.

На свечаном отварању 12. Сајма спорта на Ади Циганлији, пред великим бројем присутних, обратили су се: председник Олимпијског комитета Србије, господин Божидар Маљковић, министар спорта, господин Зоран Гајић, председник Спортског савеза Србије, господин Давор Штефанек и председник Параолимпијског комитета Србије, господин Зоран Мићовић.

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек пожелео је присутнима добродошлицу.

„Овогодишњи сајам се одржава под слоганом „Спорт је радост“ и заиста када је о Србији реч – спорт и јесте велика радост. Србија јесте земља спорта и шампиона. Српски спортисти су суштина онога што ми као народ јесмо и они најбоље описују наш менталитет. Када је тешко ми запнемо дупло јаче, када изгледа немогуће – ми небо постављамо као границе, а када се деси пораз – ми га претворимо лекцију за будући успех. Сада када видим колико је младих људи и нарочито деце присутно, могу да будем спокојан, јер знам да Србија има здраву, паметну и сигурну будућност. Генерације које долазе, своје идоле налазе у спортистима као херојима”, изјавио је Штефанек.

Министар спорта Зоран Гајић подсетио је да се у Србији витешки дух негује од давнина.

„Наши спортисти су морални и витешки примери, а не само освајачи медаља и премија. Морам да констатујем препознавање спорта у последњих 10 година као битног дела друштва, као неко ко је скоро 50 година у врхунском спорту. Сву захвалност дугујемо врху државе и Влади, који улажу у спортску инфраструктуру. Србија има један од најбољих система премирања спортиста, који нису само материјалне природе. Имају и духовну вредност“, истакао је Гајић.

У оквиру Сајма спорта, у организацији Олимпијског комитета Србије и Министарства просвете, одржан је семинар за наставнике под називом „Промоција олимпијских вредности: поштовање, пријатељство и изузетност”, као и бројне активације и представљања спортова.