САРАДЊА СА МАШИНСКИМ ФАКУЛТЕТОМ

1-3

САРАДЊА СА МАШИНСКИМ ФАКУЛТЕТОМ

Савез за рекреацију и фитнес Србије и Спортски савез Београда донирали су Машинском факултету у Београду спортску опрему намењену запосленима и студентима.  Донацију у виду мајица и фудбалских лоппти, декану Машинског факултета, проф. др Владимиру Поповићу уручио је Генерални секретар Савеза за рекреацију и фитнес Србије мр Драган Томашевић.

„Следећи дугу традицију студентског спорта у Србији, Машински факултет у Београду велику пажњу посвећује спорту, као важном делу процеса образовања кроз који се развијају пре свега социјалне вештине – тимски рад, комуникација и такмичарски дух“, рекао је декан Машинског факултета.

Захваливши се на донацији, проф. Поповић је подсетио да спортисти „Машинца“ учествују на свим спортским такмичењима које организују Синдикат образовања Србије, односно, Универзитетски спортски савез Београда, као и на машинијадама и универзијадама.

Састанку у деканату присуствовали су и председник Савеза за рекреацију и фитнес Београда, господин Милош Бунић, као и др Неџад Рудоња, ванредни професор на Катедри за термомеханику, а господин Томашевић је проф. Поповићу уручио и пригодан поклон – монографију „Спортисти Београда“ у издању Спортског савеза Београда.

У срдачном и пријатељском разговору било је  речи о могућим видовима даље сарадње Машинског факултета са поменутим спортским савезима Београа  С тим у вези,  договорено је и скоро потписивање  Меморандума о сарадњи што ће, како је оцењено, доринети унапређењу спортских активности запослених и студената на Машинском факултету.