САСТАНАК ФИТНЕС ЗАЈЕДНИЦЕ СРБИЈЕ

IMG_0336

САСТАНАК ФИТНЕС ЗАЈЕДНИЦЕ СРБИЈЕ

У просторијама Савеза за рекреацију и фитнес Србије, у среду 17. марта је одржан састанак фитнес заједнице који је као тему имао реакцију фитнес сектора на мере Кризног штаба Владе Републике Србије.

По први пут на једном месту били су присутни представници оба савеза – Савеза за рекреацију и фитнес Србије и Бодибилдинг савеза Београда, највећи фитнес клубови (Non stop fitness, Ахилеј, Athletic’s gym, Спортска академија Кочовић, Wellness land и Sky wellness, Mega fitness, Тонус …), дистрибутери опреме, компаније iFit и Fit pass и др.

Након отворене и конструктивне расправе договорено је да се представници фитнес заједнице окупе у петак 19. марта у 11:55ч на платоу испред Народне Скупштине Републике Србије и укажу на тежак положај фитнес клубова током трајања пандемије вируса корона.

Такође је договорено и да се затражи састанак са представницима Владе Републике Србије на коме би се разговарало о захтевима фитнес заједнице који су усвојени на састанку: Омогућити рад клубовима без ограничења, али уз поштовање епидемиолошких мера; Секторска помоћ; Смањење закупа онима којима су град и држава закуподавци; Да представник фитнес заједнице добије место у кризном штабу; Смањење пдв-а на рекреацију.

Све одлуке на састанку су донете једногласно.