САСТАНАК СА ШЕФОМ ПРЕДСТАВНИШТВА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У СРБИЈИ

1024px-Seal_of_the_Republika_Srpska.svg

САСТАНАК СА ШЕФОМ ПРЕДСТАВНИШТВА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У СРБИЈИ

Небојша Стојаноски, председник Савеза за рекреацију и фитнес Србије и Драган Томашевић, генерални секретар састали су се 15. октобра са Млађеном Цицовиће, шефом представништва Републике Српске у Србији. На дневном реду састанка била је иницијатива за оснивање Савеза за рекреацију и фитнес Републике Српске.

На састанку је констатована спремност Савеза за рекреацију и фитнес Србије, да као лидер у региону када су фитнес и рекреација у питању, уложи своја знања, искуства и праксу како би и Република Српска имала сродну организацију са којом би могла да се оствари успешна сарадња и заједничким снагама креира и развија област спортске рекреације и фитнеса у региону, између осталог и кроз креирање балканске фитнес федерације заједно са партнерима из других земаља.

Савез за рекреацију и фитнес Србије је већ остварио сарадњу са појединим клубовима са територије Републике Српске и пружа своју подршку у реализацији појединачних активности и пројеката клубова. Представници клубова и компанија – дистрибутера фитнес опреме и реквизита узимају и активно учешће у највећем и једином сајму фитнеса, велнеса и здравља у региону – БЕЛФИС који СРФС организује од 2017. године на Београдском сајму.

Након оснивања Савез за рекреацију и фитнес Републике Српске, сарадња између представника фитнес бранше, компанија, дистрибутера опреме и клубова Србије и Републике Српске  би се подигла на један виши ниво и клубови у Српској би добили кровну организацију која би, уз пуну подршку, помоћ и сарадњу са колегама из Србије, могла да креира једну значајну спортско-тржишну браншу.