САВЕЗ ЗА РЕКРЕАЦИЈУ И ФИТНЕС СРБИЈЕ НА 10. САЈМУ СПОРТА

sajam-novo

САВЕЗ ЗА РЕКРЕАЦИЈУ И ФИТНЕС СРБИЈЕ НА 10. САЈМУ СПОРТА

Савез за рекреацију и фитнес Србије учествовао је на јубиларном 10. међународном сајму спорта, који је одржан 24, 25, и 26. септембра у организацији Спортског савеза Србије и Министарства омладине и спорта на Ади Циганлији.

Током три сајамска дана штанд СРФС је био место сусрета са бројним спортским пријатељима и сарадницима из различитих гранских и територијалних савеза, са којима је било речи о јачању сарадње и неким новим пројектима.

Представљене су и неке од предстојећих манифестација као што су XI Европски фитнес конгрес који ће 15. и 16. октобра бити одржан у хали 4 Београдског сајма, Авантура челенџ рејс која је по плану 6. новембра на Златибору, а најављен је и почетак рада нове генерације на Курсу стручног оспособљавања.

Приликом званичног отварања овогодишњег сајма многобројним присутним љубитељима спорта, спортским радницима и спортистима обратили су се министар омладине и спорта Вања Удовичић, председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић и председник Параолимпијског комитета Србије Зоран Мићовић.

„И ове године окупили смо цео систем српског спорта са истим циљем као и у претходној деценији, да поред промоције спортских вредности и резултата, кроз игру и едукацију мотивишемо све, а пре свега најмлађе да се баве спортом и постану део најуспешније спортске породице у региону. У периоду који је иза нас, са поносом можемо рећи да смо још једном доказали да смо спортска нација, да је Србија земља спорта и великих шампиона. Нисмо одустали и нисмо се предали, држава је пружила никад већу подршку систему спорта, а награде за освајаче медаља су удвостручене у односу на Олимпијске игре у Лондону 2012. године, и исплаћене су у рекордном року. Наши олимпијци су освојили рекордних девет медаља на Олимпијским играма у Токију, а наши параолимпијци су освојили две златне, три сребрне и једну бронзану медаљу. Заједно смо постигли успехе за поштовање и понос и доказали да смо део система који се показао као најбољи кад је било најтеже”, истакао је у свом обраћању министар Удовичић.

Током овогодишњег Сајма спорта, који се по први пут одржава на отвореном простору, посетиоци су имали прилику да се опробају у бројним спортовима и друже са актуелним олимпијским, параолимпијским, светским и европским шампионима.