СПОРТСКА ОПРЕМА ЗА ВЕЛИКУ ХОЧУ

906z513_hoca

СПОРТСКА ОПРЕМА ЗА ВЕЛИКУ ХОЧУ

Савез за рекреацију и фитнес Србије са партнерима из компанија DD wellness solutions, Rekreacija, Bodyline и Тонус клубови учестовао је у добротворној акцији и донирао опрему за потребе отварања фитнес клуба у Великој Хочи на Косову и Метохији.

Представници мештана ове српске енклаве у нашој јужној покрајини обратили су се савезу са молбом да за потребе отварања фитнес клуба у коме би се млади житељи Хоче рекреирали, донира справе и тако олакша њихов опстанак и останак на својим вековним огњиштима.

Савез за рекреацију и фитнес се са задовољством одазвао овој молби и са партнерима обезбедио справе за опремање ове вежбаонице међу којима су и траке за трчање, тренажни бицикли, машине за тренинг, клупе, спортски под … Додатна опрема ће бити уручена приликом посете делегације Савеза за рекреацију и фитнес Србије овом месту.

Цела акција је изведена уз координацију са Канцеларијом за Косово и Метохију који су обезбедили превоз опреме.

Велика Хоча је једно од најстаријих српских места у Метохији које је познато и по томе што јој је чест гост и истакнути аустријски књижевник и нобеловац, Петер Хандке који је објавио и књигу о Србима из Велике Хоче „Птице кукавице из Велике Хоче“.