СПОРТСКО-РЕКРЕАТИВНИ КАМПОВИ ЗА ДЕЦУ

20210603_15050011111

СПОРТСКО-РЕКРЕАТИВНИ КАМПОВИ ЗА ДЕЦУ

У четвртак 3. јуна у амфитеатру 1 (Миливој Матић) на Факултету спорта и физичког васпитања одржана је стручна трибина под називом: „Спортско-рекреативни кампови за децу – Законски оквир вс. проблеми у пракси“. Трибину су организовали Савез за рекреацију и фитнес Србије и катедра за рекреацију Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду.

Пред великим бројем колега, углавном представника спортских школа за децу, о овој теми су разговарали: Милош Благојевић – помоћник министра за средње образовање и васпитање и образовање одраслих, Министарство просвете науке и технолошког развоја, Миодраг Андрић – Спортски инспектор, Министарство омладине и спорта и Небојша Стојаноски – Председник Савеза за рекреацију и фитнес Србије. Учеснике је поздравио декан ФСФВ проф. др Саша Јаковљевић, а модератор је био доц. др Горан Пребег.

Спортско-рекреативни кампови су последњих година постали део редовних активности организација у систему спорта и све је већи број клубова, организација, удружења и сл. које спроводе ову врсту активности за децу. На овој трибини је, у разговору са представницима надлежних инстанци, размотрен велики број недоумице које се у пракси јављају приликом организације ових активности.

Након уводне речи коју је дао Небојша Стојаноски, у којој је сумирао најчешће проблеме који се у пракси јављају, Милош Благојевић и Миодраг Андрић су, сваки из своје области, навели које су то законске обавезе које морају бити испоштоване и који су механизми којима се то контролише.

Сви присутни су се сложили да највише пажње и највише недоумица изазива преплитање надлежности три области- просвете, спорта и туризма и закључили да треба радити на томе да се оне што боље искристалишу  како неби долазило до преклапања и неспоразума.