СРФС НА 32. БЕОГРАДСКОМ МАРАТОНУ

44619318

СРФС НА 32. БЕОГРАДСКОМ МАРАТОНУ

Под слоганом “Трчи, уживај, помози некоме” у недељу 15. априла одржан је 32. Београдски маратон. Тачно у 10ч у освајање београдске стазе кренули су маратонци и полумаратонци, а 15 минута касније за њима су потрчали бројни рекреативци и ентузијасти који су се одлучили за краћу руту у Трци задовољства. Строга правила учешћа ту не важе, па су се придружиле и маме са бебама у колицима, и они које су пратили кућни љубимци.

Савез за рекреацију и фитнес Србије и ове године учествовао је у организацији ове највеће тркачке манифестације у Србији. Код Општине Нови Београд, на деветом  километру полумаратонске трке организован је рекреативни пункт са програмима који су за циљ имали како пружање подршке учесницима трке, тако и промоцију фитнеса и рекреације.
Фитнес клуб “Центар” са својим чланицама припремио је разноврсне Зумба кореографије, док су девојке из Клуба Kangoo fun из Панчева уз атрактивне кореографије подизале адреналин и енергију тркачима. Уз музику и сјајну енергију, узајамне аплаузе, заустављање ради фотографисања, а највише осмеси на лицу полумаратонаца и захвалност на бодрењу били су највећа сатисфакција. Током више од 2 сата трајања програма, на пункту СРФС окупио се и велики број грађана и деце који су уз песму, зумбу и kangoo jumps бодрили тркаче.
Најбржи полумаратонци стазу су прешли за нешто више од једног, а најбржи маратонци су им се придружили после нешто више од два сата. Постављен је рекорд нове стазе у маратону. Боје СРФС бранили су председник Небојша Стојаноски, генерални секретар Драган Томашевић и Данко Јовановић који су остварили запажене резултате.

Кенијци су били најуспешнији, осим у женској конкуренцији полумаратона где је прва кроз циљ прошла хрватска такмичарка Матеа Парлов. На победничко постоље попели су се и домаћи спортисти: Невена Јовановић – трећа у маратону, Милан Митровић – други у полумаратону и Теодора Симовић – трећа у полумаратону.

Следећи београдски маратон заказан за 26. април 2020. године, биће квалификациони маратон за World marathon majors серију – коју чини асоцијација 6 највећих маратона на свету – Њујорк, Чикаго, Бостон, Лондон Берлин и Токио.