СРФС НА 34. БЕОГРАДСКОМ МАРАТОНУ

IMG-67d0e8c140d7a01578a262d154ecaa22-V

СРФС НА 34. БЕОГРАДСКОМ МАРАТОНУ

У недељу, 6. јуна, под слоганом „Без баријера“, одржан је 34. Београдски маратон на коме је учествовало око 5.000 такмичара.

Савез за рекреацију и фитнес Србије је и ове године учествовао у организацији ове највеће тркачке манифестације у Србији. Код Општине Нови Београд, на деветом  километру полумаратонске трке организован је рекреативни пункт са програмима који су за циљ имали како пружање подршке учесницима трке, тако и промоцију фитнеса и рекреације.

За добро расположење побринуо се фитнес клуб “Центар” који је са својим чланицама припремио разноврсне Зумба кореографије.

У тркачком делу ове манифестације боје СРФС су бранили су члан Управног одбора Дмитар Штрбац, генерални секретар Драган Томашевић, Зорана Оборина, Данко Јовановић који су остварили запажене резултате.

Победник 34. Београдског маратона био је Силвиу Стоика из Румуније са временом 2.34.43, други је Марко Ранковић из Србије (2.37.15), а бронзу је понео Николаос Сантис из Грчке (2.48.52).

Код жена, прва кроз циљ је прошла Невена Јовановић (3.12.27), припадница специјалне јединице „Кобре“ Војске Србије, друга је Данијела Цветковић (3.33.45), а трећа Јована Чанак (3.39.56), све три из Србије.

Знак за старт трке испред цркве Светог Марка јутрос у осам часова дали су председница почасног одбора Маратона министарка Дарија Кисић Тепавчевић, градоначелник Београда Зоран Радојичић и члан Кризног штаба Предраг Кон заједно са директором маратона Дејаном Николићем.

Овогодишњи маратон је у условима пандемије одржан без уобичајеног дечјег маратона и Трке задовољства, а изостао је заједнички масован старт, а број учесника смањен је на око 5.000 – 1.000 у маратону и 4.000 у полумаратону.

Први пут у историји није одржана Трка задовољства, уместо које је приређена шетња задовољства за особе са инвалидитетом.