СРФС НА 36. БЕОГРАДСКОМ МАРАТОНУ

16823172223521

СРФС НА 36. БЕОГРАДСКОМ МАРАТОНУ

Београдски маратон, најмасовнија тркачка манифестација у нашој земљи, по 36. пут је одржана у недељу 23. априла уз рекордан број учесника. Поред већ традиционалне маратонске, полумаратонске и трке задовољства која је ове године била дугачка 2,3 км, новост на овогодишњем Београдском маратону била је трка на 10 километара, а организовано је и надметање у штафетном трчању.

Мароканац Лахгар Чакиб и Етиопљанка Фејне Гудето Гемеда победници су 36. издања Београдског маратона, на којем је учествовало преко 10.500 такмичара. У категорији мушкараца Френсис Черијот је каснио седам секунди за победником, док је на трећој позицији завршио још један такмичар из Кеније Џонсон Кипрор Лимо са резултатом 2:17;13. У категорији дама друго место припало је Срадани Трофимовој из Киргистана са резултатом 2:32;35, док је трећа била Кенијка Џејн Мора Оњанџи са временом 2:35:58.

Савез за рекреацију и фитнес Србије и ове године је био партнер ове сјајне манифестације. У сарадњи са компанијом Pro Sport која је генерални спонзор СРФС, постављена је Warm up зона у којој су сви тркачи могли да се припреме за трку употребом најсавременије кардио фитнес опреме. Само загревање пред почетак трке обавила је Бојана Плајић из клуба Миа фит.

На деветом км полумаратонске стазе организовали смо музичку фитнес станицу и тако пружили подршку свим тркачима. Представници фитнес клуба Центар које је предводио Небојша Самарџија уз латино ритмове представили су неке од фитнес програма инспирисаних овом музиком.

Бројни представници фитнес заједнице учествовали су ове године на Београдском маратону. Сви заједно, на челу са Драганом Томашевићем генералним секретаром СРФС који је био учесник полумаратонске трке, још једном су потврдили сродност ове две врсте физичке активности (трчања и фитнеса) као и чињеницу да обе спадају у домен спортске рекреације.