СРФС НА 37. COMTRADE БЕОГРАДСКОМ МАРАТОНУ

LiveProduction1MaratonHighlight1-1

СРФС НА 37. COMTRADE БЕОГРАДСКОМ МАРАТОНУ

Comtrade Београдски маратон, најмасовнија тркачка манифестација у нашој земљи, по 37. пут је одржана у недељу 28. априла уз рекордан број учесника. Поред већ традиционалне маратонске, полумаратонске и трке задовољства као и трка на 10 километара, а организовано је и надметање у штафетном трчању.

Кенијац Гилберт Чумба и његова сународница Ема Черуто Ндива победници су 37. Comtrade Београдског маратона. Чумба је до циља је стигао за 2:11;48 сати, док је Черуто истрчала трку у времену 2:31;31. Друго место у мушкој конкуренцији освојио је Чумбин сународник Гилберт Черијот Муге са 2:12;20, док је трећи био још један Кенијац Емануел Кипкогеји, који се на постоље попео са временом 2:20;41. У категорији дама славила је Кенијка Ема Черуто Ндива. Она је победила у времену 2:31;31. На другој позицији завршила је још једна Кенијка Виталина Џемајо (2:34;32), а трећа је била Етиопљанка Тадесе Бедада (2:36;39).

Савез за рекреацију и фитнес Србије и ове године је био партнер ове сјајне манифестације. Загревање пред почетак трке обавила је Бојана Плајић из клуба Миа фит. На деветом км полумаратонске стазе организовали смо музичку фитнес станицу и тако пружили подршку свим тркачима. Представници фитнес клуба Центар које је предводио Небојша Самарџија уз латино ритмове представили су неке од фитнес програма инспирисаних овом музиком. Девојке из Кангу клуба Панчево подржале су такмичаре изводећи овај атрактиван програм.

Бројни представници фитнес заједнице учествовали су ове године на Београдском маратону. Сви заједно, на челу са Драганом Томашевићем генералним секретаром СРФС који је био учесник полумаратонске трке, још једном су потврдили сродност ове две врсте физичке активности (трчања и фитнеса) као и чињеницу да обе спадају у домен спортске рекреације.