СРФС НА ПОРОДИЧНОЈ ТРЦИ У БЕЛЕГИШУ

1715694616977

СРФС НА ПОРОДИЧНОЈ ТРЦИ У БЕЛЕГИШУ

Савез за рекреацију и фитнес Србије учествовао је у организацији породичне трке која је одржана у оквиру манифестације Ђокијада у Белегишу. У овом месту у Срему се, већ четврту годину за редом, одржава манифестација посвећена чињеници да сваки трећи становник Белегиша носи име Ђорђе. Представници СРФС били су присутни на лицу места и помогли у техничкој реализацији ове несвакидашње трке.

Иако се организује свега неколико година постала је позната по свом шаљивом карактеру И занимљивим такмичењима. Ове године организатори су се одлучили да освеже Ђокијаду, тако што су решили да уприличе несвакидашњу породичну трку у којој учествују првенствено сви који носе име Ђорђе, али и породице свих генерација.

– Одлучили смо се да у оквиру Ђокијаде уприличимо и један спортски садржај. То је породична трка, штафета, два пута пет километара, чисто ради упознавања лепоте Дунава, обале, па и овог самог места. Тако да сви и они који не носе ово име, као и породице могу учествовати у овој породичној трци“, рекао је Ђорђе Иванов, организатор породичне трке.