СРФС НА САЈМУ ФИБО

1714834571890

СРФС НА САЈМУ ФИБО

Делегација Савеза за рекреацију и фитнес Србије боравила је од 11. до 14. априла у Келну на сајму фитнеса, велнеса и здравља – ФИБО. Највећи светски сајам фитнеса је показао да се фитнес индустрија у потпуности опоравила након неколико турбулентних година и да наставља са импресивним растом. Преко 1.000 излагача и партнера заједно са 129.668 посетилаца из 114 земаља демонстрирало је велики ентузијазам када је будућност фитнес бранше у питању. Са 67,7 милиона чланова у европским фитнес и здравственим центрима и укупним прометом од 31,85 милијарди евра, снажан раст је видљив у читавој Европи.

Никад бројнија делегација из Србије само говори у прилог овоме. Поред заступника и дистрибутера великих светских брендова из области справа за вежбање и суплемената који су већ традиционално присутни на штандовима својих матичних компанија из године у годину све је већи број представника фитнес клубова из Србије. Овакви догађаји су изврсна прилика за упознавање са најновијим трендовима, производима и услугама у индустрији фитнеса, као и за повезивање са професионалцима у овој области.

На већ традиционалном сусрету са председником надзорног одбора Немачке фитнес асоцијације Рефитом Камберовићем било је речи о унапређењу дугогодишње успешне сарадње између наших организације, као и о развоју фитнеса у региону.

Поред области функционалног тренинга, сегмент који је већ годинама у успону је без сумње дигитализација. Након неколико година које је обележила корона у фокус све више долази велнес. Још једна ствар која је последњих година обележила овај сајам је све већи број произвођача из азијских земаља.