СРФС УЧЕСТВОВАО НА ПЕТОМ СПОРТСКОМ САБРАЊУ СВЕТЕ СРБИЈЕ

79529106

СРФС УЧЕСТВОВАО НА ПЕТОМ СПОРТСКОМ САБРАЊУ СВЕТЕ СРБИЈЕ

Савез за рекреацију и фитнес Србијеучествовао је на Петом Спортском сабрању Свете Србије које је 10. јуна одржано на Ади Циганлији под благословом његове светости Патријарха српског Иринеја. Савез је овом приликом организовао низ спортско-рекреативних активности за најмлађе. Сви заинтересовани могли су да се забаве и опробају у низу штафетних игара, као и да тестирају своју спретност преласком спортског полигона.
Поред већ традиционалних спортских станица – гимнастике, пењања на вештачку стену, стреличарства, јахања понија, учења свиборских чобанских вештина, учења витешких дисциплина и начина живота у шатору и на десетине других, по први пут је била и спортска станица авио моделарства.
Централни спорт ове године био је рукомет, а поред спортских активности посетиоци су могли да уживају у пригодном културном, духовном и музичком програму манифестације који је привукао велики број суграђана и гостију престонице. Програм манифестације почео је у 9 часова Светом архијерејском литургијом, а када је свечаност званично отворена сви су могли да уживају у богатом културно уметничком програму у коме је наступило око 200 учесника фолклора из целе Србије.
Програм су својим наступима обогатили музички уметници: Лена Ковачевић, Мари Мари, Ивана Јордан, Бојан Маровић, Борис Режак, као и певачке и играчке групе: Српски православни појци, дечји црквени хор ”Хаџи Рувим”, група “Прело”, АКУД “Лола”, КУД “ПКБ”, певачке групе КУД-а ”Ђока Павловић” и многи други.
Културна тема овогодишњег Спортског сабрања Свете Србије је Свети Сава и Немањићи. У складу са тим, манифестација ће бити завршена приказивањем три епизоде серије о Немањићима, што ће бити идеална прилика за све учеснике, али и посетиоце да у вечерњим часовима уживају у биоскопу на отвореном.
Цео догађај употпунила су деца из Пасјана код Гњилана, која су била специјални гости.