ТАКМИЧАРСКЕ ДИСЦИПЛИНЕ У ФУНКЦИОНАЛНОМ ФИТНЕСУ

Seminar 2-2

ТАКМИЧАРСКЕ ДИСЦИПЛИНЕ У ФУНКЦИОНАЛНОМ ФИТНЕСУ

Стручна тренерска комисија Српске функционалне фитнес федерације у сарадњи са Савезом за рекреацију и фитнес Србије у спортском клубу Kingdom gym из Београда 22. фебруара је организовала стручни семинар за тренере који раде у такмичарском и рекреативном спорту, а у циљу подизања капацитета у оквиру тренажне технологије функционалног фитнеса.

На тему „Интернационална функционална фитнес федерација  и такмичарске дисциплине у функционалном фитнесу“, излагао је Предраг Милошевић – председник Српске функционалне фитнес федерације.

Синиша Танасковић је говорио о техникама и начину извођења такмичарских дисциплина функционалног фитнеса, као и плановима тренинга у такмичарском и рекреативном функционалном фитнесу са акцентом на усавршавање брзине код млађих категорија.

Основе спорта са акцентом на комплексне спортове какав је и функционални фитнес и испитивање функционалне способности односно мерења истих код такмичара и рекреативаца, била је тема коју је излагала Драгана Радивојевић – дипломирани спортски тренер.

Након завршеног семинара учесницима и предавачима стручног скупа уручени су сертификати.