ТЕРМАГ ЧЕЛЕНЏ РЕЈС – ДОБРОДОШЛИ НА ЈАХОРИНУ

39688523

ТЕРМАГ ЧЕЛЕНЏ РЕЈС – ДОБРОДОШЛИ НА ЈАХОРИНУ

Термаг челенџ рејс- крос трка на кружној стази дужине 7,43 км, одржана је 21. јула на Јахорини у организацији Термаг Хотела Јахорина, а уз подршку Савеза за рекреацију и фитнес Србије. Прва по реду оваква трка у Босни и Херцеговини окупила је тркаче, рекреативце, авантуристе, туристе, почетнике, професионалце …
Посебну драж трци Термаг челенџ рејсдаје чињеница да се трчало по кружој стази са препрекама, што је ово такмичење чинило још занимљивијим. Дужина стазе је 7,43 км, са осам препрека. Термаг челенџ рејсима за циљ промоцију здравог начина живота, промоцију спорта и промоцију Јахорине као дестинације и уједно је позив на незаборавно дружење.
Први кроз циљ прошао је Марко Старчевић из Пала, иначе професионални биатлонац и репрезентативац БиХ у биатлону. Он каже да стаза није била нимало лака, те да су га сачекале многобројне препреке попут успона и блата на терену.
Победник у женској конкуренцији Амила Шуње Ризван истакла је да први пут учествује у једној трци са препрекама.„Стаза је била изазовна због кише која је падала, тако да је било доста блата, што ми се јако свидело и надам се да је ово само једна у низу трка на нашим подручјима, због великог изазова и забаве“, каже Шуње Ризван.
Трку је отворио градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић, који је истакао да је циљ ове спортске манифестације промоција Јахорине. Он је истакао да је ово још један у низу догађаја који показују да Јахорина нуди садржаје током целе године.
Атрактивне препреке, пејзажи Јахорине, добро дружење само су неке од ствари у којима су сви такмичари могли да уживају, а уз агилне организаторе представљају гарант да ће ова јединствена трка у будућности све више расти.