ТРЧАЊЕМ ПРОТИВ КОВИД-А ВОЛ. 2

Images_Alex_Dmitrovic_0073-1-scaled

ТРЧАЊЕМ ПРОТИВ КОВИД-А ВОЛ. 2

У недељу 28. новембра у 10 сати крај тркачке сезоне је обележен још једном хуманитарном трком #trcanjemprotivcovida! Трчане су стазе дужине 7к, 15к и 21к на Дорћолу и Новом Београду.

Трка је имала хуманитарни карактер. Уплатама котизација је прикупљено 150.000 динара за набавку новог стерилизатора за Институт за неонатологију у Београду!

Од почетка лета 2020. године превремено рођене бебе чије су мајке заражене корона вирусом смештају се на београдском Институту за неонатологију. Велики број ових мама, хоспитализованих у Ковид породилиштима широм Србије, месецима након порођаја није у могућности да обезбеди млеко својим бебама али ни да их узме у наручје. У оквиру делатности Института за неонатологију, важну улогу има Банка хуманог млека која обезбеђује донорско млеко деци којој мајчино млеко није доступно. На тај начин им се обезбеђује најздравији и најприроднији извор исхране. Ово се млеко на свака два сата пастеризује и служи у специјалним стерилисаним флашицама намењеним најситнијим и најугроженијим бебама… седам дана у недељи, сваког дана у месецу. Постојећи стерилизатор стар је преко двадесет година и сервисира се готово једном месечно. Ови сервиси су изузетно скупи и често јако друго трају. Због старости овај стерилизатор постиже температуру само до 80 степени и капацитет му је само 80 флашица што није довољно у постојећим епидемиолошким условима.

Прво место у категорији полумаратон освојио је Милан Аднађ, друго место Дејан Аларгић а треће место Владимир Арсенијевић. Сва тројица су трку завршили за мање од два сата. Прво место у категорији 15 километара освојио је Новица Стојановић, друго место Горан Мутавџић док је треће место освојила Јелена Радивојевић. Прво место у категорији 7 километара освојио је Иван Чуровић а друго и треће место Горан Стајић и Миодраг Јанковић.

После трке у 13 сати у Крокодиловом Центру, где се такође налазио старт и циљ трке, одржано је и предавање намењено средњошколцима под називом Исхрана и суплементација кроз вежбање које је држао главни координатор тренера у AK Running Иван Чуровић.

Организатор трке је Савез за рекреацију и фитнес Београда. Технички партнер AK Running и Удружење Крокодил. Покровитељ Секретаријат за спорт и омладину града Београда. Партнери трке су Abela Pharm, Esensa, Uniqa осигурање, FitPass, BeneFit, DY Nutrition и Nike. Догађај се организује у оквиру пројекта Удружења Крокодил “Патике за трчање књиге за слушање” (европског пројекта Be(P)Art.Grow with Arts) који подржава Европска комисија а чији је имплементациони партнер AK Running.