ТРКА „НИКО НИЈЕ РЕКАО НЕЋУ“

61

ТРКА „НИКО НИЈЕ РЕКАО НЕЋУ“

На војном аеродрому „Пуковник – пилот Миленко Павловић“ у Батајници у склопу обележавања Дана рода авијације, 04. августа 2022. године одржана је прва трка на 10 километара под називом „Нико није рекао нећу“. Организацију трке помогао је Савез за рекреацију и фитнес Србије.

Учешће на трци коју је организовала Команда 204. вбр узело је 69 такмичара односно 14 екипа из састава организационих целина Војске Србије.

Прво место у конкуренцији жена освојила је потпоручник Јелена Сарић из састава Речне флотиле са временом 39:35:00, друга је била потпоручник Сара Стојковић из 1. бригаде Копнене војске, а трећа потпоручник Јелена Лазић из састава 204. Ваздухопловне бригаде. У конкуренцији мушкараца прво место заузео је водник Ђуро Борбељ из састава 1. бригаде Копнене војске са временом 31:25:00, други је био потпуковник Ненад Милосављевић из састава Управе за обуку и доктрину (Ј-7) ГШ ВС, а трећи капетан Никола Милосављевић из састава 72. Бригаде за Специјалне операције.

Трка је протекла у лепој и фер атмосфери, а намера организатора је да убудуће постане традиционалног карактера са још више учесника.