ТУР ДЕ ФРУШКА

LVP_9760

ТУР ДЕ ФРУШКА

Под покровитељством Покрајинске владе Војводине на Фрушкој Гори 25. и 26. маја одржана је четврта по реду спортска манифестација Тур де Фрушка. Током претходног викенда преко 2200 учесника учествовало је у читавом низу трка у разним дисциплинама и различитих дужина. Савез за рекреацију и фитнес Србије као партнер ове манифестације побринуо се за организацију дечијих трејл и бајк трка у више категорија. У дечијој зони, која је овом приликом постављена, најмлађи посетиоци су имали прилику да се забаве и учествују у некој од игрица које је за њих припремио тим за анимацију СРФС.

Било је за свакога по нешто, довољно је било имати добру вољу и адекватну опрему и свако је могао да нађе трку у којој је могао да покаже шта може или да се само прошета кроз стазе Фрушке Горе и да буде активан на свежем ваздуху. Било је трејл трка, на 7, 15 и на 21км, нордијског ходања на 7 и 15км, бициклистичких трка, са класичним МТБ бициклима али и са оним на електрични погон на 15, 35 и још на 55км за љубитеље класичног педалирања ван друма. Такође, све ово имали смо на Фрушкој гори и за најмлађе а по први пут одржана је и плогинг трка где су учесници сакупљали смеће поред трејл стаза.

Велики број дисциплина и различитих дистанци ограничио је простор на то да овде наведемо само победнике трка. У нордијском ходању на 7км победили су Никола Пижурица и Јелена Којић а на стази од 15км Богдан Николић и Виолета Сегедински. Трејл трка је  првог дана Тур де Фрушке била најтрактивнији спортски догађај. На стази дужине 7км победили су Милош Михајлов и Ања Алексић. У овој трци била је највећа конкуренција, код мушкараца је ову дистанцу трчало 260 а код жена више од 320 такмичара. На стази од 15км најбољи су били Душан Крстић и Александра Костадиновић а на 21км Лазар Ђукић и Сташа Ђорђевић.

Другог дана на Фрушкој Гори на реду су били бициклисти да покажу шта знају и колико су брзи. Вук Мијатовић и Мирјана Грчић били су најбољи на стази од 15км а на стази дужине 35км славили су Павле Недуцин и Јелена Вукадин. То је било у конкуренцији е-МТБ, код класичних МТБ бицикала имали смо три дистанце и ту су набржи били Милош Радосављевић и Јелена Станковић (на 15км), Јегор Јегоров и Јулија Јакуњина (35км) а на стази дугој 55км победио је Никола Тркуља . У плогингу је сакупљено преко 200кг смећа, а најбољи је појединачно био Милош Станојевић.