УЛОГА ТЕСТИРАЊА У ФУНКЦИОНАЛНОМ ТРЕНИНГУ

26562151

УЛОГА ТЕСТИРАЊА У ФУНКЦИОНАЛНОМ ТРЕНИНГУ

У организацији Савеза за рекреацију и фитнес Србије и Top academy у едукативном центру СРФС одржан је семинар Улога тестирања у функционалном тренингу. Пред више од двадесет окупљених тренера предавачи проф. др Небојша Чокорило са Факултета за спорт и туризам Универзитета у Новом Саду и проф. Бојан Аврамовић из Top academyпредставили су овај врло важан сегмент сваког тренинга.
У уводном излагању професор Чокорило је говорио на тему „Да ли је праћење срчане фреквенције превазиђено“. Комбинујући теоријске и практичне поставке, нагласио је колико је битно користити савремене технологије за мерење срчане фреквенције.
Бојан Аврамовић је на почетку свог излагања дефинисао појам функционалног тренинга као и компоненте које је неопходно тестирати, тј. мерити, да би уследио део посвећен моторној контроли покрета и идентификацији и корекцији моторних образаца.
Након теоријског дела у пракси је предочено како би требало извршити тестирање механике дисања, покретљивости целог тела, невољне стабилизације трупа, као и тестирање моторних образаца покрета у месту и кретању.