УСПЕШНО ОДРЖАН FITKOP2018 powered by FITPASS

16147930

УСПЕШНО ОДРЖАН FITKOP2018 powered by FITPASS

И ове године Савез за рекреацију и фитнес Србије je у сарадњи са MK Resortорганизовао стручни скуп који већ трећу годину за редом окупља кључне чиниоце фитнес бранше у Србији. Од 16. до 18. новембра у прелепом амбијенту Хотела Гранд на Копаонику, више од 130 људи из света фитнеса, рекреације и здравог живота имало је прилику да са колегама и врсним предавачима обради фитнес теме са аспекта науке, практичне примене и менаџмента у фитнесу.
Организациони тим побринуо се за богат тродневни програм, а стручни предавачи едукативног дела пружили су професионалне смернице које ће се моћи користити за лични развој, као и развој фитнес клуба.
Централна тема стручног скупа ФитКоп2018 била је категоризација фитнес клубова у Србији о којој је предавање одржао председник СРФС Небојша Стојаноски. Отварање ове нове важне теме из фитнеса представљала је и прилику да сви учесници учествују у дијалогу и искажу своје мишљење. Такође, стручна предавања понудила су и одговоре на теме здравственог фитнеса који је у својој експанзији у Европи, који су новитети из света велнеса, као и који су то маркетинг алати и средства најефикаснији када говоримо о фитнес бранши.
Милан Иветић, компанија iFit,у предавању на тему„Lead Generation“ – понудио је присутнима одговоре шта је lead generationпроцес, које алате можемо и треба да користимо како би генерисали што већи број квалитетних лидова и како све то утиче на продајне резултате. Проф. Др Сања Мазићса катедре за медицину спорта и терапија вежбањем Медицинског факултета у Београду на свом предавању обрадила је научну оправданост и значај хидратације у спорту. Посебно интересантан део предавања била је биохемијска анализа крви са више различитих студија случаја и значај ове врсте дијагностике у здравственом фитнесу.

Кроз сликовите примере из вишегодише праксе, процес редукције килограма демистификовао је Марко Петровић, професор физичког васпитања и мастер персонални тренер. Кроз тему „21 грам, како победити лоше навике“ представио је сам процес повезивања душе са телесним процесом промена, нутриционистичке заблуде и митове и понудио објашњење критичких тачака у процесу промена навика у исхрани.

Проф. др Верољуб Станковић, декан Факултета за спорт и физичко васпитање у Лепосавићу открио је примену  Zвредности у фитнесу, док је колега Милан Илић одржао практично предавање о електромишићној стимулацији.

Msc.Марко Димитријевић одржао је радионицу на тему „Kинезиолошка ефикасност покрета са сопственом тежином као оптерећењем/Kинезиолошка ефикасност покрета у тренингу снаге са спољашњим оптерећењем“, а Немања Вучетић из компаније Comtrade distribution присутнима је представио и најновији светски тренд који је стигао на наше просторе – Fitbit сатове.
Посебну пажњу присутних привукла је и FitPassпанел дискусија на тему Корпоративни фитнес на којој су учествовали директори и менаџери компанија.
Поред едукације, на којој јеибио акценат, током овог тродневног конгреса је одржано и мноштво спортских и забавних активности које су боравак на Копаонику учиниле још атрактивнијим. Поред знања које су полазници понели са регионалног фитнес конгреса, дружење, стварање контаката, тзв. networking и јачање веза између људи главносу преимућство ове манифестације.
Значај оваквог стручног скупа препознали су и бројни партнери Савеза за рекреацију и фитнес Србије, а компанија FitPassје билаглавни спонзор ове манифестације.
Са циљем адекватне едукације из области менаџмента и тренинга, као и упознавања и склапања партнерстава са људима из света фитнеса, атрактивни предавачи и теме, занимљиве радионице, базен и спа, спортска хала са низом активности које су реализоване (фудбал, кошарка, куглање …), шетње обронцима Копаоника, дружење, коктели и забаве, учинили су да ФИТКОПи Копаоник и ове године буду централно место фитнес заједнице.