ВИШЕ ОД 2.000 ДАМА УЧЕСТВОВАЛО У ЖЕНСКОЈ ТРЦИ

LiveProduction2ZenskaTrka01102023_Hajlajti-0526

ВИШЕ ОД 2.000 ДАМА УЧЕСТВОВАЛО У ЖЕНСКОЈ ТРЦИ

Традиционална Женска трка коју под слоганом #ЈаТоМогу организује Београдски маратон, одржана је 1. октобра на Ади Циганлији, уз учешће више од 2.000 дама. Победница је била Милица Томашевић, са временом 27 минута и 47 секунди, док је друго место заузела Слађана Стаменковић са 17 секунди заостатка, а трећа је кроз циљ прошла Александра Лазић са временом 30:34.

Као партнер Београдског маратона и ове манифестације Савез за рекреацију и фитнес Србије је и овога пута био присутан и пружио подршку дамама које су учествовале. У дечијој зони најмлађи посетиоци су могли да уживају у некој од бројних игара које је за њих осмислио тим аниматора СРФС. Док су њихове мајке трчале, деца су се под будним оком СРФС тима забављала прелазећи полигоне, играјући неке од штафетних игрица или се забављајући у креативним радионицама.

На локацији код Таложнице организовали смо музичку фитнес станицу на којој су поред музичке подршке учесницама, учествовали и представници клубова Кангу фан из Панчева и Центар из Београда, који су својим плесовима – Kangoo jumps и Dance fitness, подржали и разонодили све присутне.

Учешће више од 2.000 припадница лепшег пола које су трчале и шетале стазом око језера у дужини од 7,7 километара на Женској трци, јасан је показатељ да интересовање за здрав и активан живот међу женском популацијом расте из године у годину.