ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ТРЧАЊЕ – RUNNING EXPO

Liveproduction2forum22042023-IMG_72471

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ТРЧАЊЕ – RUNNING EXPO

У сусрет 36. Београдском маратону, а по узору на највеће светске маратоне, Београдски маратон је 20, 21. и 22. априла у хали 5 Београдског сајма, организовао тродневни сајам трчања под називом „Running EXPO Belgrade marathon – It’s running time“. Као дугогодишњи партнери Београдског маратона за фитнес сегмент ове манифестације побринули су се Савез за рекреацију и фитнес Србије и Сајам фитнеса, велнеса и здравља Белфис.

Сваки дан у поподневним часовима клубови чланови Савеза за рекреацију и фитнес Србије представљали су неке од актуелних групних програма. У четвртак је програм отворила Бојана Паљић из клуба Миа фит са програмом Power stick, а након ње су наступиле Лидија Вуковић и Данијела Чешљаров из Спортске академијe Кочовић које су представиле Les Mills програм Body combat. Следећи сегмент представили су тренери клуба Athletic’s gym и то Сања Радовановић – Full body workout, Тамара Здравковић – HIIT и Јована Цветковић – Mix aerobic.

Петак је започео уз Body balance у извођењу Радмиле Жакуле и Далиборке Ранђеловић из Tribe fitness-a. Након његовог лаганог ритма време је било за нешто живљу атмосферу. Валентина Слуњски из Imperial gym-а заиграла је уз Dance fitness, да би након ње завладали Зумба ритмови у извођењу Euphoria тима. Тачку на овај дан ставиле су Анђелка Ђурђевић и Марина Алексић из Спортске академија Кочовић са Aerobic mix програмом.

У суботу смо стартовали са пилатесом у извођењу JDJ land екипе, након којих је још једну варијацију овог сјајног програма представила Ана Папеш из фитнес клуба Тонус. Душица Ковјанић са Kangoo jumps екипом из Панчева и довеле су атмосферу до усијања. Тачку на фитнес сегмент тркачког сајма ставила је Бојана Паљић уз Amazing dance.

На штанду Савеза за рекреацију и фитнес Србије током трајања ове манифестације најављене су трке из Тркачке лиге СРФС, а представљен је и нови број магазинa Fitness Management International. Ново издање Сајма фитнеса, велнеса и здравља Белфис најављено је за 13. и 14. октобар.

„Running EXPO Belgrade marathon“ представља први контакт тркача са овом манифестацијом и место где учесници маратона преузимају своје стартне пакете, а за учеснике 36. Београдског маратона у суботу 22. априла је био организован традиционални „Pasta party“.

Тркачки сајам је пружио како тркачима, тако и фитнес ентузијастима и посетиоцима све информације о Београдском маратону, као и осталим догађајима у његовој организацији, а на њему су учествовали и највећи маратони из региона. Посетиоци су уједно имали могућност да се упознају са најновијом спортском опремом, суплементацијом, али и свим осталим услугама које нуде дугогодишњи партнери Београдског маратона.

Поред излагачког дела сви посетиоци су могли да присуствују интервјуима и панел дискусијама на којима су учествовали еминентни стручњаци, лекари, тренери, спортски радници и спортисти. Неке од тема које су биле у фокусу су: Како се припремити за маратон, Ментална снага маратонаца-предности и мане, Мотиви учествовања на маратонима, Најчешће повреде тркача – превенција и лечење, Да ли је маратон задовољство или одрицање и многе друге.