ВРШАЦ ЧЕЛЕНЏ РЕЈС

vrsac 2024 (10)

ВРШАЦ ЧЕЛЕНЏ РЕЈС

Вршац је претходног викенда био домаћин прве у низу „Challenge race“ трке у организацији Савеза за рекреацију и фитнес Србије. Сјајна организација, изазовна стаза која је тражила максимум од тркача, барем оних који су желели пласман на подијум и неоубичајено топло време за овај период године обележили су старт лиге под окриљем Савеза за рекреацију и фитнес Србије.

Иако је прва трка била у равном Банату познаваоци прилика у траил трчању кажу да је стаза била веома тешка, можда и најтежа од свих које се налазе у календару СРФС, пошто је старт и циљ био код Вршачке куле, највише тачке Војводине.

Трку за прво место у генералном пласману повели су Миливоје Јововић, који је стазу дугу седам километара претрчао за 38 минута и 23 секунде и Милица Ђорђевић, којој је за победу било потребно нешто мало мање од 55 минута, њено време било је 54,47. На победничком подијуму било је још места за Јована Деновића (39,02) и Милоша Михајлова (40,15) у конкуренцији мушкараца, док су код жена иза Милице Ђорђевић у циљ су ушле Сара Миленковић, са заостатком мањим од једног минута (55,32) а онда и трећепласирана Данијела Марков (56,27).

Генерални секретар Савеза за рекреацију и фитнес Србије драган Томашевић био је изузетно задовољан дешавањима под Вршачке куле, где је био и старт и циљ трке. „Имали смо све што је потребно за добар старт сезоне, добро трасирану стазу, квалитетне и брзе такмичаре, лепо време, за разлику од претходне године када је била киша и магла, сада је био сунчан дан и добар одзив тркача. Хвала нашим партнерима из Oпштине Вршац и колегиници Радмили Мандић који су одрадили сјајан посао и можемо рећи да Вршац сваке године све бољи и бољи и да поставља озбиљне задатке организаторима осталих трка у оквиру наше лиге“- рекао је Драган Томашевић.

И овога пута, као и претходне године, одржана је друштвено одговорна „Trail cleaner“ акција чишћења планинских стаза и шеталишта у природи код Вршачке куле, и то ће бити пракса до краја сезоне ових трка.

Додајмо да ће трка ће још бити у Кошутњаку и то већ за мало више од месец дана, након тога у Новом Пазару, Катићима, на Голији, Смедереву и на крају на Златибору и након тога ћемо добити победника „Challenge race“ лиге.