WORLD SPORTS FAIR У ИСТАНБУЛУ

1705483022271

WORLD SPORTS FAIR У ИСТАНБУЛУ

Савез за рекреацију и фитнес Србије учествовао је на World sports fair у Истанбулу, који је у организацији TAM fairs Inc. одржан у Истанбул Експо центру од 10. до 13. јануара 2024. године. На највећем и најсвеобухватнијем сајму спортске индустрије у Турској представници СРФС најавили су сајам Белфис и представили неке од својих активности.

World sports fair је окупио више од 11.000 посетилаца који су имали прилику да виде стотину турских и страних брендова спортске и фитнес индустрије. Током четири сајамска дана Истанбул је угостио стотине посетилаца са Блиског истока, Северне Африке, Источне Европе и земаља Далеког истока, посебно Русије и земаља ЗНД. Истовремено, компаније из многих земаља попут Кине, Пакистана, Египта, Естоније, Италије и Немачке учествовале су на сајму како би прошириле своју трговинску мрежу.

Премијерна сцена за групне фитнес програме

Љубитељи бодибилдинга, захваљујући Weider-у, имали су прилику да се друже са познатим атлетама као што су Мр. Олимпија и професионални ИФББ спортисти Вахид Бадпеи, Сахар Рахмани, Ехсан Коливанд и Камбиз Самади.

World sports fair  је представио и преко 50 светски познатих групних фитнес брендова као што су Zumba, Les Mills, Pound Fitness, Athletic House, Belly Fit, Door Line Pilates, Jumping Fitness, Macfit и друге који су имали свој простор на живописној сцени овог сајма. Представљајући различите приступе везане за фитнес активности захваљујуц́и страним презентерима, World sports stage је препознат као премијерна сцена за групне фитнес креацијa из целог света.

Међу презентерима на World sports fair истакле су се и гошће са претходног Белфис-а Дидем Зејбек и Вида Мацура Маглица. Поред њих две, своје вештине су представили и Херман Мело, Јелиз Динглер, Рудолф Оуеа, Агир Саглам Тим и многи други који су посетиоцима представили многе атрактивне програме.

Battle of Bosphorus и десетине спортских догађаја

Поред узбудљивих фитнес наступа одржане су и десетине спортских догађаја из свих грана, са широким спектром активности, од показних тренинга шампиона ММА, преко такмичења Турске веслачке федерације у ергометрима и  Battle of Bosphorus кросфит такмичење свих звезда, до кикбокса и гимнастичких сесија.

Као јединствена арена глобалног спорта, World sports summit, као едукативни део сајма у Истанбулу пружио је просветљујуће увиде нудећи различите теме представљене преко главних говорника. Синтетизујући одрживост и свест са новим концептима спортских заједница широм света World sports summit  је оптимизовао подешавања за различите теме посвећене корпоративном благостању, значају физиотерапије, спортској исхрани и многим другим.

Српску делегацију на овом сајму, поред представника СРФС, чинили су и делегати клубова чланова као и представници компанија партнера. Овај сусртет са представницима турске фитнес индустрије представљао је узвратну посету, имајући у виду да су представници World sports fair учествовали на сајму Белфис који је у Београду одржан 25. и 26. новембра 2023. године.

 

Следеће дружење на World sports fair у Истанбулу заказано је од 08. до 11. маја 2025. године.