XXIII AEROBIC HAPPENING

IMG_0169

XXIII AEROBIC HAPPENING

У просторијама Дома ученика Патријарх Павле у Београду у организацији Савеза за рекреацију и фитнес Београда и студената са одсека за рекреацију ФСФВ, у петак 25. децембра је одржан XXIII Aerobic happening. Уз поруку „Рекреацијом против ковида – вежбање је здравље“ намера нам је била да нашим суграђанима покажемо начине и пружимо подршку у превазилажењу физичких и психичких криза услед пандемије, а свима који овај догађај посећују у редовним условима, омогућимо бар виртуелно учешће.

Годинама уназад ова, сада већ традиционална, манифестација одржава се првог викенда децембра у сали Факултета за спорт и физичко васпитање Универзитета у Београду. Како је овогодишња ситуација са пандемијом корона вируса утицала на функционисање целокупног система спорта и рекреације, уз пажљиво разматрање  свих околности и у циљу највеће безбедности учесника, Аеробик Хепенинг је ове године био одржан у Дому ученика Патријарх Павле уз поштовање свих епидемиолошких мера.

Програм је отворила Бојана Паљић из фитнес клуба Миа фит са програмом Fit box, интензивним аеробним програмом који садржи елементе борилачких спортова. Након Бојане и Миа фит тима, на сцену је ступила Ивана Њежић из Imperial gym – a, која је уз Dance fitness и популарне хитове денс музике додатно загрејала атмосферу. Читаву причу најпопуларнијих групних фитнес програма је заокружила Анђелка Ђурђевић са Les Mills програмом Body Attack.

У паузама између програма су извођене плесне тачке Break dance који је представио Flow Jamz Crew и клуб Vibe са Shuffle dance.

Манифестацију је подржао Секретаријат за спорт и омладину Града Београда, отворио је Драган Томашевић, председник Спортског савеза Београда који је овом приликом уручио Монографију ССАБ професорима Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду Душану Митићу, Бранки Марковић и Горану Пребегу.