XXIV AEROBIC HAPPENING

IMG_13851

XXIV AEROBIC HAPPENING

У спортској сали Дома ученика Патријарх Павле у Београду у организацији Савеза за рекреацију и фитнес Београда и студената са одсека за рекреацију ФСФВ, у петак 10. децембра је одржан XXIV Aerobic happening.

Годинама уназад ова, сада већ традиционална, манифестација одржава се првог викенда децембра у сали Факултета за спорт и физичко васпитање Универзитета у Београду. Како је овогодишња ситуација са пандемијом корона вируса утицала на функционисање целокупног система спорта и рекреације, уз пажљиво разматрање  свих околности и у циљу највеће безбедности учесника, Аеробик Хепенинг је ове године био одржан у Дому ученика Патријарх Павле уз поштовање свих епидемиолошких мера.

Учеснике Аеробик хепенинга је поздравио Милош Бунић председника Савеза за рекреацију и фитнес Београда, након кога се присутнима обратио професор Душану Митићу који је дао краћу ретроспективу досадашњих манифестација. Суштина Аеробик хепенинга је презентација најновијих искустава из сфере групних аеробних програма. Као неко ко се и на научном нивоу бави ових програмима присутне је поздравила професорка Сања Мандарић, док се након ње обратио Драган Томашевић председник Спортског савеза Београда.

Програм је отворила Јелена Пауновић из фитнес клуба Спортска академија Кочовић која је лаганим ритмом Body balance програма загрејала учеснике и припремила их за програме вишег интензитета који су следили. Након Јелене наступила је Ана Јанковић из Athletic’s gym-a са Микс аеробиком – програмом високог интензитета који у себи садржи елементе класичног аеробика, hi low, тае бо, латино, work out, пилатес и јога тренинга. Сви ови елементи чине овај тренинг не само ефикасним, него и динамичним и забавним.

Бојана Паљић из клуба Миа фит представила је Power big bands, програм који као реквизите приликом реализације користи еластичне траке. Посебну атрактивност овом програму дала је чињеница да као музичку подлогу користи домаћу популарну музику. Тачку на двадесет четврто издање Аеробик хепенинга ставили су Валентина Муртин и Роберто Грујичић. Заједно са свим учесницима сјајно су се забавили у латино ритмовима Зумбе.

Манифестацију је подржао Секретаријат за спорт и омладину Града Београда.