ЗДРАВИЈА СРБИЈА

IMG-3577e1532ae53400bb2f66b8b255653d-V

ЗДРАВИЈА СРБИЈА

Савез за рекреацију и фитнес Србије учествовао је у пројекту познате водитељке  Сање Маринковић “Здравија Србија” који је под слоганом „Време је да се покренемо“ одржан у четири града: Краљево, Кладово, Уб, Пирот. Тим СРФС био је на располагању свим грађанима који су желели да утврде свој телесни састав или здравствена и фитнес статус путем апарата Кардио скен, као и да добију адекватне информације о значају здраве исхране и редовног вежбања.

Епидемија корона вируса, поред оног негативног, ипак је покренула и једну добру ствар, а то је појачана лична одговорност према сопственом здрављу. Истраживања су показала да су водећи узроци смртности у Србији најчешће повезани са лошом исхраном и недостатком физичке активности. Због тога је прави тренутак за додатну мотивацију сваког становника Србије да се на најбољи начин брине о себи.

У фокусу пројекта “Здравија Србија” била је:

  • организација едукативних радионица широм земље, ради активног подстицања грађана да промене своје лоше навике
  • обарање предрасуда о здравој исхрани (најчешће се мисли да је здрава храна скупа, неукусна и да одузима превише времена за припрему оброка)
  • разбијање митова о физичкој активности (многи сматрају да је активно тренирање напорно и да пуно кошта; наш пројекат ће доказати да је могуће тренирати бесплатно и без превише оптерећења за организам)

Како би промовисали здравље као тему од националне важности и заинтересовали што већи број појединаца да се информишу о здравим навикама и усвоје их, у овај пројекат су биле укључене бројне познате личности (др Милан Цолић, Зорана Павић, Драгана Џајић, Сузана Манчић, др Дејан Антонић), које су говориле о својим искуствима и значају здраве исхране и физичке активности. Подршку овом пројекту пружило је и Министарство омладине и спорта, а министар Вања Удовичић је у Убу поздравио присутне.