ЖЕНСКА ТРКА

IMG-23598a7d9eeeb1eab2574542667f6f66-V

ЖЕНСКА ТРКА

У организацији Београдског маратона, после паузе од годину дана, 2. октобра на Ади Циганлији је одржана Женска трка – атлетска трка посвећена искључиво припадницама лепшег пола.  На стази око језера најбржа је била српска атлетичарка Оливера Јевтић (26,08), испред Невене Јовановић (27,39) и 14-годишње Ленке Николић из Новог Пазара (27,53).

Као и до сада када су у питању манифестације организоване од стране нашег партнера Београдски маратон, Савез за рекреацију И фитнес Србије је учествовао на овој трци и својим активностима пружио подршку свим дамама које су учествовале. На локацији код округлог купатила, у сарадњи са школицом спорта Спортска бајка, организовали смо манифестацију “Мали вежбачи” за децу предшколског и млађег школског узраста.

За најмлађе посетиоце су били организовани, полигони на којима су могли да вежбају, штафетне игре, показне вежбе, као и различити спортско-рекреативни садржаји уз које су се активирали. Циљ ових активности јесте да се на забаван и деци близак начин промовише боравак у природи, развија љубав према спорту и подиже свест о рекреацији као нераскидивном и најздравијем стилу живота. За родитеље ће тим СРФБ давати савете о здравој исхрани као и препоруке о начинима и могућностима за рекреацију деце и одраслих.

На локацији код Таложнице организовали смо музичку станицу на којој су поред музичке подршке учесницама, учествовали и представници клубова Кангу фан из Панчева и Центар из Београда, који су својим плесовима – Кангу џампс и Зумба, подржали и разонодили све присутне.

Директор Београдског маратона Дејан Николић изразио је задовољство што је, како је рекао, најлепша трка, одржана после годину дана паузе због пандемије.

“Послали смо данас поруку о значају физичке активности, али и значају заштите животне средине пошто је трка ‘ЕКО френдли’ и то са најлепшег могућег места, природног амбијента Аде Циганлије”, рекао је Николић.

“Женска трка”, осим промоције значаја бављења физичком активношћу, посебно трчања и ходања за здравље женске популације као примарне превенције, има за циљ и промоцију заштите животне средине, али и подршке и солидарности са особама с инвалидитетом, па је данас укупно 50 жена са инвалидитетом учествовало у трци.