БЕЛФИС – ФИТНЕС У ДОБА КОРОНЕ

IMG_2851

БЕЛФИС – ФИТНЕС У ДОБА КОРОНЕ

У организацији Савеза за рекреацију и фитнес Београда и Сајма фитнеса, велнеса и здравља Белфис у хали 4 Београдског сајма, 23. и 24. октобра одржана је манифестација Белфис – Фитнес у доба короне.

Предавања, радионице, трка, излагачки део у коме су били представљени новитети из света фитнеса, део су жеље организатора да у овим специфичним околностима по целу браншу, уз поштовање свих прописаних мера, пружи подршку читавој фитнес индустрији. Учешће на овој манифестацији било је бесплатно.

Петак, 23. октобар био је резервисан за X Европски фитнес конгрес који је под темом “Фитнес и превенција – одговор на здравствена изазове” окупио бројне предаваче и представио најновије трендове и актуелности из фитнес бранше.

Проф. др Владимир Илић, излагао је на тему Ефекти тренинга на имуни одговор, док је доц. др сци. спец. Бранка Марковић, говорила о Вежбању након инфекције корона вирусом. О Вежбању и психолошком добром стању кроз призму изазова пандемије Covid – 19  предаваће ван. проф. др Ана Орлић.

Проф. др Дејан Шкорић са Универзитетске дечије клинике у Тиршовој излагаће на тему Витамин Д као елемент одбране од вируса Covid – 19, а проф. др Душко Илић, ће предавати о Индивидуализацији вежбања и исхране у циљу повећања телесних способности.

Субота, 24. октобра, је посвећена теми “Фитнес у доба короне – Правци развоја”. Милан Иветић, iFit CEO&founder, одржао је предавање “Шта је могло, а шта морамо радити другачије у новој Covid – 19  реалности?“ Др Александар Ивановски са Високе спортске и здравствене школе говорио је о Примени софтвера и апликација у рекреативном вежбању, а Стефан Васић, Health&fitness system, о Основама функционалног тренинга у фитнесу. Ненад Мишковић, из Learning and development institute, представио је тему „Коучинг у фитнесу“.

Паралелно са едукативним делом ове манифестације, у функционалној зони је одржан и практични део са радионицама.  Слободан Тирагић, мастер тренер TRX, је у петак, одржао радионицу TRX функционални тренинг. Функционална зона, у суботу је била резервисана за Драгану Мосуровић са Висока спортска и здравствена школа која је представила „Carpe diem правилну core активацију“ и Стефана Васића који је одржао радионицу на тему „Основе функционалног тренинга у фитнесу“.

Компаније партнери Савеза за рекреацију и фитнес Србије (Portofit, DD wellness solutions, Prosport, AbelaPharm, Grawe осигурање), у излагачком делу представиле су неке од актуелних производа и програма.

 

Трка “Business mile”, као новитет ове манифестације, биће одржана у суботу 24. октобра на паркингу испред хале 4. Сви тркачи су по лепом времену у кругу Београдског сајма истрчали трку на стази дужине једну миљу. За најбрже обезбеђене су награде.

Захваљујући организатору – Савезу за рекреацију и фитнес Србије, покровитељству Министарства омладине и спорта и Секретаријата за спорт и омладину Београда, као и компанијама и појединцима који су препознали значај БЕЛФИС – а, Београд ће овог октобра, још једном постати регионална престоница фитнеса.