BELGRADE GAMES 23 – ТАКМИЧЕЊЕ У ФУНКЦИОНАЛНОМ ФИТНЕСУ

409 Belgrade games day 2 photo Edvard Nalbantjan

BELGRADE GAMES 23 – ТАКМИЧЕЊЕ У ФУНКЦИОНАЛНОМ ФИТНЕСУ

Први „Belgrade Games 23“, такмичење у функционалном фитнесу, одржан је у суботу и недељу, 1. и 2. јула 2023. године, на отвореним теренима на Ади Циганлији. Ово престижно такмичење привукло је учеснике из 20 земаља. У квалификацијама је учествовало 600 такмичара, а 250 најбољих се надметало у великом финалу највећег такмичења у функционалном фитнесу.

Манифестацију су организовали Савез за рекреацију и фитнес Београда и Фитнес клуб „Матадор“, под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину Града Београда. Овај догађај представља спој најкориснијих елемената из готово свих спортова, обједињујући различите олимпијске и неолимпијске дисциплине као што су дизање тегова, пливање, трчање и гимнастика.

Такмичење претендује да буде трендсетер у квалитету, да наредних година окупи најрелевантније спортисте из области функционалног фитнеса као и да отпочне дугогодишњу традицију спектакуларних догађаја за европску публику.

Победници у Elit дивизији за мушкарце су Ђорђе Ђурић (СРБ) – прво место, Аугустин Виличник (ХРВ) – друго место, Мишо Папак (БИХ) – треће место.

Победнице у Елит дивизији у категорији дама су: Xристиана Бабе (ГРЧ) – прво место,  Јулија Блазејовска (ПОЛ) – друго место, Кристина Васић (СРБ) – треће место.

Остале дивизије су: Advanced, Scaled, Master 35+, у категорији мушкараца и жена, Master 40+ за мушкарце, као и Тимови од три који су имали 2 мушка и једну женсу такмичарку.