ЧЕТВРТИ ПУТ ЗАРЕДОМ ОДРЖАНА ТРКА С БОЈАМА

1

ЧЕТВРТИ ПУТ ЗАРЕДОМ ОДРЖАНА ТРКА С БОЈАМА

Једна од најпопуларнијих и најузбудљивијих тематских трка у свету, чија је основна карактеристика посипање учесника бојама органског порекла одржана је четврту годину заредом у Београду у организацији Атлетског клуба Рaнинг и Савеза за рекреацију и фитнес Београда, а под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину.
Тачно у подне, 23.септембра, на Новом Београду у блоковима рекордних хиљаду тркача започело је трку у чистој колор ранинг белој мајици, а волонтери су их по сваком пређеном километру кроз блокове засипали највеселијим бојама тако да су 5км завршити обојени од главе до пете.
Трећу годину заредом прво место у мушкој конкуренцији освојио је Милош Милосављевић који је трку истрчао испод двадесет минута, друго место освојио је Новица Стојановић из Ковина а трећепласирани био је Душан Крстић. У женској конкуренцији прво место освојила је Милица Живановић, друго Јагода Столић док је трећепласирана била Горана Вељовић.
Са почетком у пола десет одржано је и дечије издање трке с бојама. Након загревања Урбан Фитнес Хангар тима прво су трчати трку на 200м најмлађи пријављени тркачи, деца до шест година. Прво место освојио је Петар Шаулић, друго Матеја Миладиновић а треће Богдан Лошић. Одмах после њих трку дугу 500м трчали су малишани од предшколског узраста до 10 година. При сваких 100 пређених метара волонтери су их посипати бојама. Прво место освојио је Урош Пуповац, друго Алекса Јаковљевић, а треће Матеја Шкуљец.
Најшаренија урбана трка
Трка с бојама цолор РУННИНГ инспирисана је фестивалом боја ХОЛИ којим сваке године хиљаде људи широм света обележавају срећу нових почетака. Трка је аматерског карактера с циљем да промовише вредности другарства, мотивације и забаве. То значи да је намењена рекреативцима и свима који би да пробају нешто другачије. Боје које се користе су органског порекла, намењене су исхрани и лако се скидају једноставним прањем топлом водом и сапуном водом. Ко може да лагамо трчи или пешачи 30 минута, успешно ће завршити и ову трку.
Трка је још једном била отворена и за све оне који су желели да трче са својим љубимцем! Сваки пријављени куца добио је стартни пакет у коме се налазио стартни број, магазин Пас и Педигрее окрепа за освежење после трке. Бренд Педигрее обебедио је и награде за најбрже власнике и њихове љубимце! Прво место освојио је хаски Лора, друго малтезер Луси а треће риџбек Фиби.
По угледу на међународне трке и пратећи најбоље праксе тркачи су на трећем километру имали прилику да протрче кроз Вип фото капију а тим фотографа је забележио највеселији тркачки моменат сваког тркача. Сви учесници су у прилици да пронађу своју јединствену фотографију на wеб страници.
Сваки мали и велики тркач који је успешно обојен завршио трку добио је медаљу, а троје најбржих добили су и вредне награде које су припремили партнери трке. Награде су добили и најмлађи, најстарији и највеселији такмичар.
Трећу годину заредом изненађење за све тркаче представљало је Јога растезање након трке! Час јоге одржао се на зеленој површини иза главне бине манифестације. Јога након трчања обезбеђује потребно истезање мишића, бољу прокрвљеност и регенерацију након напора.