COLOR RUNNING 2019 – НАЈШАРЕНИЈА ТРКА ЗА НАЈМЛАЂЕ ТРКАЧЕ

photo Jelena Bekvalac 2

COLOR RUNNING 2019 – НАЈШАРЕНИЈА ТРКА ЗА НАЈМЛАЂЕ ТРКАЧЕ

У суботу, 28. септембра у предивном амбијенту београдског Хајд парка, више од 350 малих тркача истрчало је најшаренију трку на свету – Kids color running. Стартовали су у чисто белим Color running мајицама, а волонтери су их на сваких стотину пређених метара засипали највеселијим бојама тако да су малишани трку завршили обојени од главе до пете.

Након загревања на старту су се у 10 сати нашли најмлађи тркачи (до 4 године) који су трчали 100м. Победник трке за најмађе био је Немања Краковић. За њим је кроз циљну капију утрчао Лука Величковић, а трећа је била Ленка Марковић. За најмађима су на стартну линију дошли они мало старији тркачи (од 5 до 7 година) који су трчали 300м. Прво место на другој трци поделили су близанци Урош и Лена Вукашиновић, други је био Матеја Миладиновић, а трећи Вељко Михајловић. У 11 сати на стартну линију стали су најстарији малишани (од 7 до 10 година) који су и затворили овогодишњу трку тако што су претрчали укупно 700м.  Прво место освојио је Пуповац Лазар, друго Катић Тара, а треће Вукашин Марковић.

Као и сваке године ова весела спортска манифестација не би била могућа без помоћи многобројних вредних волонтера који су, пре свега, учеснике посипали бојама. Сваки мали тркач који је успешно обојен завршио трку добио је медаљу и кесицу с органском Холи бојом, а најбржи у свакој категорији добили су пехаре и вредне награде које је припремио бренд Нике.

Трка с бојама color running инспирисана је фестивалом боја ХОЛИ којим сваке године хиљаде људи широм света обележавају срећу нових почетака. Трка је аматерског карактера с циљем да промовише вредности другарства, мотивације и забаве. То значи да је намењена рекреативцима и свима који би да пробају нешто другачије. Боје које се користе су органског порекла, намењене су исхрани и лако се скидају једноставним прањем водом.

Организатори трке с бојама Kids color running су АК running и Савез за рекреацију и фитнес Београда. Трка је одржана под покровитељством Секретаријат за спорт и омладину града Београда, а партнери трке били су и Градска општина Савски венац и ДКЦ Мајдан.