COLOR RUNNING ТРКА ОДРЖАНА ПОТРЕЋИ ПУТ У БЕОГРАДУ

1

COLOR RUNNING ТРКА ОДРЖАНА ПОТРЕЋИ ПУТ У БЕОГРАДУ

У организацији атлетског клуба Running и Савеза за рекреацију и фитнес Београда, а под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину Београда и општине Стари град по трећи пут за редом одржана је једна од најпопуларнијих и најзабавнијих тематских трка на свету – ColorRUNNING – чија је основна карактеристика посипање учесника бојама органског порекла.

Тачно у десет сати, топло дорћолско јутро обележила је сирена за почетак дечије трке у којој је учествовало чак 250 малишана узраста од годину дана до 10 година. После загревања, нестрпљиви најмлађи тркачи окупили су се на старту трке како би, након претрчаних 300м, ишарани од главе до пете, добили своју медаљу и заслужени пакетић боје. Мноштво забавних активности за децу припремили су организатори и партнери дечијег издања трке с бојама ColorRUNNINGpowered by Tikkurila. Најбржи малишан био је Павле Вучековић а за њим су кроз циљ прошли Алекса Видовић и Матија Шкуљић. Они су током проглашења победника добили вредне награде које су припремили партнери трке.

Тркачи су се добро забављали уз музику познатог градског DJ-а, сликали се у Tikkurila disco boxгде смо бирали Диско-краља и Диско-краљицу, дружили се и упознавали у урбаном окружењу. У окружењу свих оних који желе авантуру, сада, на лицу места.

Тачно у подне, 800 великих тркача започело је најшаренију урбану трку у чистим белим ColorRUNNINGмајицама, а волонтери су их, након сваког пређеног километра, засипали највеселијим бојама тако да су петокилометарску трку завршили обојени у шест боја од главе до пете. Након загревања Урбан фитнес хангар тима трку је отворио председник ГО Стари град Марко Бастаћ који је и сам истрчао 5км са својим Старограђанима. “Част нам је да смо ове године домаћини једне овако велике и значајне трке. Добро дошли на нашу општину. Уживајте насмејани у трци и сваком пређеном километру”, рекао је и започео одбројавање за старт трке.

Трећу трку с бојама најбрже је завршио Милош Милосављевић (14 минута и 20 секунди) а за њим су кроз циљ прошли Душан Крстић и Новица Стојановић који је на моменат застао на циљу како би са синовима Вуком и Огњеном обележио овај значајан моменат. Биљана Цвијановић била је прва девојка која је прошла кроз циљ, истрчавши трку за фантастичних 16 минута и 45 секунди. За њом су биле Јелена Радивојевић и Ања Илић.
Компанија Тиккурила, златни спонзор трке, наградила је победнике у свим категоријама, а ове године први пут награде су такође понели најмлађи, најстарији и највеселији такмичар.

Трка с бојама Цолор РУННИНГ инспирисана је фестивалом боја ХОЛИ којим сваке године хиљаде људи широм света обележавају срећу нових почетака. Трка је аматерског карактера с циљем да промовише вредности другарства, мотивације и забаве. То значи да је намењена рекреативцима и свима који би да пробају нешто ново и другачије. Циљ ове манифестације је укључивање у спорт што већег броја грађана а пре свега деце, и то на њима близак начин – кроз забаву. Коришћене боје су органског порекла, намењене су исхрани и лако се скидају једноставним прањем водом. Свако ко може да трчи или пешачи 30 минута, успешно завршава и трку с бојама.