KOŠUTNJAK CHALLENGE RACE

IMG_9674

KOŠUTNJAK CHALLENGE RACE

Košutnjak Challenge Race 2021 и Košutnjak Challenge Race Junior 2021, једна од најзабавнијих трка у Србији, одржана је девети пут за редом у Пионирском граду у Кошутњаку. У трци са препрекама учествовало је 150 великих и 150 малих такмичара.

Košutnjak Challenge Race је прва у низу трка које чине Challenge лигу Савеза за рекреацију и фитнес Србије. Поред Кошутњака лигу чине и Катићи Challenge Race (11.09.2021.) и Авантура Challenge Race (06.11.2021.).

Трка је стартовала тачно у подне, а најиздржљивији тркачи имали су прилику да заврше несвакидашњи подухват – 6 км крос трке са 6 препрека и тако тестирају своје границе. Они су се сусрели и успешно савладали пет различитих препрека: успињали се уз канап, прескакали поток, балване, провлачили се кроз сено, провлачили се испод мреже.  Препреке које су организатори припремили, нису биле откривене до почетка трке. Имајући у виду временске услове који су у Београду владали у данима пре трке, стаза је била нешто тежа него иначе и тркачима представљала додатни изазов.

Најбржи у мушкој конкуренцији је био Новица Стојановић који је ову узбудљиву трку завршио за 24 минута и 54 секунде. После 27 секунди кроз циљ је прошао Александар Божовић, док је трећи био Игор Вуковић. У женској конукренцији титулу одбранила је још једну годину заредом Невена Јовановић која је све препреке успешно превазишла и за 29 минута и 08 секунди стигла на циљ. Друго место освојила је Сандра Узелац, а треће Дејана Врањеш.

Најбржи у мушкој и женској конкуренцији освојили су вредне награде које су обезбедили партнери трке: ваучере Треф спорта у износу од 15.000, 10.000 и 5.000 динара, викенд у хотелу Катићи код Ивањице као и поклон пакете партнера СРФС – Есенса, MoveON и AbelaPharm.

Организатор трке Савез за рекреацију и фитнес Београда, побринуо се за добру забаву уз музику и фитнес загревање, које су водили партнери из фитнес клуба Миа фит, пред старт трке у Пионирском граду. Након трке такмичари су могли да се опусте и опораве на столовима за масажу уз физиотерапеуте Високе спортске и здравствене школе. Програм је водио новинар РТС Радослав Рале Симић.

Дечија школа спорта Спортска бајка организовала је трку за најмађе која је почела у 10 часова. Препреке и дужине трке прилагођене су биле узрасту деце која су се такмичила, а које су организатори поделили у три категорије: до 7, од 8 до 10 и од 10 до 12 година. Најбржи малишани освојили су вредне награде након чега су уживали у бројним активностима које су за њих организовали припадници јединице Кобре, Војске Србије.

Једна од најзабавнијих трка у Србији Košutnjak challenge race инспирисана је концептом трка које се одржавају у Великој Британији и промовишу вредности другарства, мотивације и забаве. Трка је аматерског карактера и намењена је свим рекреативцима који желе да доживе трчање на другачији начин.

Овогодишња трка је имала хуманитарни карактер. Од сваке котизације део средстава је уплаћен за помоћ малом Гаврилу Ђурђевићу који болује од спиналне мишићне атрофије, а помоћ је прикупљана и на самој трци.

Košutnjak Challenge Race 2021 и Košutnjak Challenge Race Junior 2021 трка са препрекама се реализује уз подршку Секретаријата за спорт и омладину града Београда.