KOŠUTNJAK CHALLENGE RACE

1

KOŠUTNJAK CHALLENGE RACE

Košutnjak Challenge Race2019иKošutnjak Challenge Race Junior2019, једна од најзабавнијих трка у Србији, одржана је осму годину за редом у Пионирском граду у Кошутњаку.

У трци са препрекама учествовало је 400 великих и 150 малих такмичара. Организатор трке Савез за рекреацију и фитнес Београда, побринуо се за добру забаву уз музику и фитнес загревање пред старт трке у Пионирском граду.

Трка је стартовала тачно у подне, а најиздржљивији тркачи имали су прилику да заврше несвакидашњи подухват – 5 км крос трке са 6 препрека и тако тестирају своје границе. Они су се сусрели и успешно савладали пет различитих препрека: успињали се уз канап, прескакали поток, балван, гуме, провлачили се кроз сено и прелазили преко вештачког језера. Препреке које су организатори припремили, нису биле откривене до почетка трке. Имајући у виду временске услове који су у Београду владали у данима пре трке, стаза је била нешто тежа него иначе и тркачима представљала додатни изазов.

Најбржи у мушкој конкуренцији је био Милош Милосављевић који је ову узбудљиву трку завршио за 22 минута и 59 секунде. После минут кроз циљ је прошао Слободан Ивковић, док је трећи био Игор Вуковић. У женској конукренцији титулу одбранила је још једну годину заредом Невена Јовановић која је све препреке успешно превазишла и за 30 минута и 20 секунди стигла на циљ. Друго место освојила је Јелена Радивојевић, а треће Љиљана Латиновић.

Најбржи у мушкој и женској конкуренцији освојили су вредне NIKE награде.

Дечија школа спорта Спортска бајка организовала је трку за најмађе која је почела у 10 часова. Препреке и дужине трке прилагођене су биле деци предшколског и школског узраста а најбржи малишани освојили су вредне награде након чега су уживали у бројним активностима које су за њих организовали припадници јединице Кобре, Војске Србије.

Једна од најзабавнијих трка у Србији Košutnjak challenge race инспирисана је концептом трка које се одржавају у Великој Британији и промовишу вредности другарства, мотивације и забаве. Трка је аматерског карактера и намењена је свим рекреативцима који желе да доживе трчање на другачији начин.

Košutnjak Challenge Race2019и Košutnjak Challenge Race Junior2019трка са препрекама се реализује уз подршку Секретаријата за спорт и омладину града Београда.