NIKE METCON FORT FIGHT – ТАКМИЧЕЊЕ У ФУНКЦИОНАЛНОМ ФИТНЕСУ

Slika 1

NIKE METCON FORT FIGHT – ТАКМИЧЕЊЕ У ФУНКЦИОНАЛНОМ ФИТНЕСУ

У суботу и недељу, 1. и 2. септембра, Ташмајдан је био центар за све љубитеље функционалног фитнеса који су током два дана бодрили своје фаворите. Такмичење Nike Metcon FortFight у организацији бренда Nike, Crossfit NS и Савеза за рекреацију и фитнес Београда, а уз техничку подршку DD Wellness Solutions, окупило је 220 најбољих такмичара из више од 20 земаља, који су се борили за титулу најспремнијих људи у различитим категоријама.

Ипак, вредне новчане и робне награде припале су победницима у пет категорија у мушкој и женској конкуренцији.

У категорији Elite за најспремније такмичаре, кући су одличје понели Аугустин Виличник (Хрватска) и Кристина Васић (Србија), док су се у категорији Andvance истакли Бранко Шћекић (Црна Гора) и Ида Селец (Хрватска). У категорији Master 35+, најбољи су били Марио Валериев (Бугарска) и Тина Ерцег Пејковић (Хрватска), а од почетника који су се такмичили у оквиру Scaled категорије, највећи успех постигли су Срђан Војиновић (Србија) и Елена Сладојевић (Србија). Коначно у категорији Team, најбољи су били Душан Стевановић, Ахмед Мадкоур и Шармејн Карденас из Fitness First (Уједињени Арапски Емирати).

Осим изванредног спектакла на стадиону Ташмајдан, гледаоци су моглу да уживају и у пратећим активностима која се тичу фитнеса, да се освеже, засладе, али и друже са такмичарима. Будући да овај спорт постаје све популарнији како у свету, тако и код нас, бренд Nike у сарадњи са партнерима сваке године помера границе у организацији и уводи иновације. Посебну пажњу на догађају привукао је Nike corner у оквиру којег су сви заинтересовани могли да се такмиче и освоје најновији модел патика – Nike Metcon 9, који је посебно направљен за функционални фитнес. Захваљујући врхунским перформансама овај модел олакшава сваки покрет и помаже да покажете свој максимум.

Као и увек до сада, када су фитнес догађаји у питању, без обзира да ли су у питању такмичења, сајмови, конвенције или семинари, присутни су били и представници Савеза за рекреацију и фитнес који су у оквиру своје зоне представљали предстојеће активности: Be Active Day пројекат, семинар Експертиза у фитнесу као и курс стручног оспособљавања.