ПРЕДНОВОГОДИШЊА ХУМАНИТАРНА ТРКА

Image_Alex_Dmitrovic_00131

ПРЕДНОВОГОДИШЊА ХУМАНИТАРНА ТРКА

У суботу 24. децембра традиционално је одржана предновогодишња хуманитарна трка у којој су тркачи имали прилику да истрче стазу дужине 2.500, 5.000 и 10.000м. Старт и циљ били су на платоу испред КРОКОДИЛовог центра на самом почетку Бранковог моста. Након трке у Крокодиловом центру је одржано предавање Ивана Чуровића главног тренера у AK Running и професора на Универзитету Централног Ланкашира на тему Mindfulness.

Трка је организована као део Предновогодишњег Хуманитарног Дана који је за циљ имао подршку за мале хероје који се налазе на Институту за неонатологију и Институту за мајку и дете. Ове године су прикупљена средства за 50 јастука, 50 прекривача са постељином, али и за 5 инфузионих пумпи и два монитора.

Поред спортско – рекреативних сегмената овог хуманитарног дана организовано је било И мноштво других садржаја: Хуманитарни ручак, мини-концерт, лицитација радова уметнице Јелене Милићевић и других уметника који су излагали у КРОКОДИЛовом Центру али и томбола. Сви заинтересовани су могли да понесу неку своју прочитану књигу и размене је по принципу 1:1 – књигу коју сте донели, замените за неку другу.

Тркачи су такође имати прилику да истрче своју трку слушајући аудио књиге – Комо Срђана Ваљаревића у читању Небојше Глоговца и Понављање Ивице Ђикића у читању Горана Богдана.

Организатори хуманитарне трке су: Савез за рекреацију и фитнес Београда, AK Running и Удружење КРОКОДИЛ. Партнер трке је Секретаријат за спорт и омладину града Београда. Подршка: ProSport, Esensa, BeneFit, Benefiti, FitPass и Book & Zvook. Догађај се организује у оквиру пројекта Удружења КРОКОДИЛ Патике за трчање књиге за слушање (европског пројекта Be(P)Art Grow with Arts) који подржава Европска комисија а чији је имплементациони партнер AK Running.