Рекреативни Београдски Караван – РЕБЕКА КАРАВАН ЈЕ СТИГАО ДО ОЛИМПА

18703874

Рекреативни Београдски Караван – РЕБЕКА КАРАВАН ЈЕ СТИГАО ДО ОЛИМПА

Под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину Београда, Савез за рекреацију и фитнес Београда је у суботу, 28. маја, на теренима СЦ „Олимп“ одржао нови „круг“ пројекта Рекреативни Београдски Караван – РЕБЕКА. У склопу овог пројекта рекреативци су се такмичили у разним дисциплинама: стони тенис, надвлачење конопца, стреличарство, трке у џаковима, пикадо, обарање руку, одбојка …

Пред великим бројем окупљених грађана свих узрасних категорија, програм је, испред Секретаријата за спорт и омладину, отворио Новица Тодосијевић. Уследила су такмичења у бројним дисциплинама под будним оком инструктора и судија из Савеза за рекреацију и фитнес Београда.

Сценски наступи капоера клуба Сензала Цапоеира и Зумба данце Београдског аеробик центра употпунили су сјајну атмосферу.                    За добро расположење свих присутних побринуо се и водитељ ове манифестације, глумац Срђан Ивановић.

Подршку овом пројекту је пружио Савез за надвлачење конопца        „TUG of war Shadows“ чији су представници демонстрирали ову дисциплину и анимирали велики број учесника да се у њој огледају.  Они су уједно били најбољи гарант да ће све протећи по правилима ове вештине.

Посебну пажњу свих присутних привукло је стреличарство.                  Клуб Арена Но1 је велики допринос овој манифестацији дао демонстрацијом ове вештине која прави прве кораке у области рекреације код нас. Указивали су присутнима на правилност положаја тела, руку, држање лука и стреле, а све праћено идејом да безбедност учесника буде на првом месту.

Победници такмичења су добили трофеје и пригодне награде, а свечани тренутак проглашења пропраћен је малим пиротехничким шоу – програмом са бине.

Посебну захвалност Савез за рекреацију и фитнес Београда дугује директорки СЦ „Олимп“ Весни Росић и њеним сарадницима који су својом сагласношћу, опремом, техником, кадровима овом пројекту пружили своју безрезервну подршку. ПР служба спортског центра и локална самоуправа општине Звездара својим ангажовањем утицале су да пројекат РЕБЕКА буде у великој мери медијски испраћен.