Рекреативни Београдски Караван – РЕБЕКА КОШУТЊАК„CHALLENGE RACE 2012“

77136995

Рекреативни Београдски Караван – РЕБЕКА КОШУТЊАК„CHALLENGE RACE 2012“

У оквиру пројекта Рекреативни београдски караван – РЕБЕКА у Београду је 19. Маја одржана прва изазов трка у Србији – КошутњакChallenge Race 2012. КлубSqashLand, trcanje.rs и Савез за рекреацију и фитнес Београда побринули су се да око 150 учесника, међу којима и 28 припадника Војске Србије, уживају у овом специфичном надметању.

Овакве изазов трке карактеристичне су по конфигурацији терена по којем се трчи. Захтевне су и због препрека које су постављене, а које такмичари морају да пређу да би стигли до циља. Успони, стрме низбрдице, прескакање, провлачење, трчање по блату, савлађивање узбрдица уз помоћ конопца, куле од сена, активистичка препрека „Сачувајмо Кошутњак“ направљена од смећа скупљеног у овом излетишту само су неке од препрека које су стајале на путу учесницима ове трке.

Старт и циљ трке били су у Пионирском граду испред клуба SqashLand. Савез за рекреацију и фитнес Београда организовао је загревање за учеснике као и пригодне тачке које су загрејале атмосферу пре саме трке. У овој својеврсној припреми за изазова који су их очекивали такмичарима су помогли клубови чланови СРФБ – Нинас фитнес тим, Сензала Капоера и Зумба тим Виолете Јовановић. Ди џеј који је са бине пуштао музику, као и Драган Томашевић, генерални секретар Савеза, који је за ову прилику прекомандован на место водитеља ове манифестације побринули су се за додатну манифестацију свих присутних.

Због нестандардности терена као и бројних препрека посебна пажња је посвећена безбедности такмичара. Свим учесницима је био нацртан број на левој руци и левој нози јер би зихернадле приликом скокова и провлачења могле да се откаче и неког повреде. Такође, да би се предупредиле евентуалне незгоде на стази су били присутни и представници Горске службе спасавања. Иако нагласак у овој трци није на такмичењу већ на доброј забави, уживању у природи и чистом ваздуху сваки од учесника добио је медаљу као успомену на учешће у овој трци.