Рекреативни Београдски Караван – РЕБЕКА КОШУТЊАК„CHALLENGE RACE 2013“

82775395

Рекреативни Београдски Караван – РЕБЕКА КОШУТЊАК„CHALLENGE RACE 2013“

У оквиру пројекта Рекреативни београдски караван – РЕБЕКА.                  У Београду је 25. маја одржана друга по редуизазов трка у Србији – КошутњакChallenge Race2013. КлубSqashLand, Савез за рекреацију и фитнес Београда, Атлетско оријентациони клуб Кошутњак и Спортски клуб „Sporticus“побринули су се да око 450 учесника, међу којима и 150 деце у јуниор трци, уживају у овом специфичном надметању.

Овакве “off road” трке карактеристичне су по конфигурацији терена по којем се трчи. Захтевне су и због препрека које су постављене, а које такмичари морају да пређу да би стигли до циља. Успони, стрме низбрдице, прескакањедебла, провлачење, савлађивање кањона,    трчање кроз воду и по блату, прелазакузбрдица уз помоћ конопца,      мед стоп „мождани удар“, само су неке од препрека које су стајале на путу учесницима ове трке.

Старт и циљ трке били су у Пионирском граду испред клуба SqashLand. Савез за рекреацију и фитнес Београда организовао је загревање за учеснике као и пригодне тачке које су загрејале атмосферу пре саме трке. У овој својеврсној припреми за изазова који су их очекивали такмичарима су помогли клубови чланови СРФБ – Нинас фитнес тим, Hour of power иAthletics gym. Атмосфера је додатно загрејана одличном музиком коју је ди џеј пуштао преко разгласа.

У мушкој конкуренцији најбољи су били прошлогодишњи победник Кристијан Стошић, Вуковић Игор и Докмановић Драган, а у конкуренцији дама Драгана Докмановић, Нина Радић и Тамара Несторовић. Ипак ово је била трка у којој спортски резултат није био у првом плану. Акценат је стављен на лепо расположење, рекреацију и боравак у природи и због тога су сви учесници, као успомену на овај дан добили златне медаље.