Рекреативни Београдски Караван – РЕБЕКА ОД КОЛОСЕУМА ДО АВАЛЕ

42268422

Рекреативни Београдски Караван – РЕБЕКА ОД КОЛОСЕУМА ДО АВАЛЕ

Након успешно одржане манифестације у СЦ Олимп, Рекреативни београдски караван се преселио на друге локације: у Боwлинг центру Колосеум, 26. јуна је одржано финално такмичење у овој дисциплини,    а 13. септембра, на Авали, пензионери су се надметали у боћању, брзом плетењу, пикаду и игрању шаха.

Након квалификационих рунди, одржаних током јуна, најбоље екипе су нашле место на финалној манифестацији, која је одржана 26. јуна у Бовлинг центру Колосеум. Менаџери, власници, рекреативци клубова чланова Савеза за рекреацију и фитнес Србије, представници компанија, студенти, укупно 96 такмичара окупљених у 16 екипа надметали су се у вештини боwлинга. Најбољи су добили пехаре и пригодне награде,     али у првом плану није био резултат, већ дружење и забава кроз спорт    и рекреацију.

У паузама овог такмичења чланови клуба Сензала Цапоеира су презентовали Капоеру, бразилску вештину насталу као мешавина игре, плеса и борења. Играла се и Зумба, али и други популарни групни програми. За још боље расположење учесника побринуо се глумац Срђан Ивановић, који је био водитељ ове манифестације.

Након Цоллоссеума Караван се, 13. септембра упутио на Авалу. Овај пут у главним улогама су били наши најстарији суграђани, корисници Геронтолошког центра Београд и то домова пензионера Бежанијска Коса, Вождовац и Карабурма. Сениори, окупљени у 8 мешовитих екипа од по 6 чланова такмичили су се у боћању, брзом плетењу, пикаду            и игрању шаха.

На завршној манифестацији био је организован ручак, праћен музиком, плесом, песмом и добрим расположењем. Награде најбољима предали су представници Секретаријата за спорт и омладину града Београда, помоћник секретара Немања Радовић и Новица Тодосијевић.