СПОРТСКА РЕКРЕАЦИЈА У БЕОГРАДУ

1

СПОРТСКА РЕКРЕАЦИЈА У БЕОГРАДУ

Представници Савеза за рекреацију и фитнес Београда присуствовали су састанку са Драганом Пешић Белојевић, секретарком за спорт и омладину Београда на коме је главна тема било унапређење спортске рекреације у престоници.
Драган Томашевић, Зорана Шијан Оборина и Милош Бунић указали су на актуелан тренутак у коме се налази рекреација у главном граду и изнели читав низ конкретних предлога и иницијатива како да се ова изузетно важна област унапреди и омасови. Важан сегмент у овом плану је успешна сарадња са Секретаријатом за спорт и омладину и Спортским савезом Београда, кровним спортским организацијама у нашем највећем граду. Међусобном интеракцијом ових чинилаца уз подршку савеза и рекреативних организација могуће је подићи ниво доступности спортске рекреације за све житеље престонице.
У том циљу Савез за рекреацију и фитнес Београда већ реализује велики број рекреативних програма, попут Košutnjak challenge race, Color running, Aerobic happening или Спортских витезова који обухватају све узрасне категорије, а припрема и низ новитета како би се спортска рекреација додатно модернизовала и приближила што већем броју наших суграђана.
Састанку су присуствовали и представници Асоцијације Спорт за све Београда и Савеза Соко Београда.