ВИТЕЗ ФЕСТ

1

ВИТЕЗ ФЕСТ

Савез за рекреацију и фитнес Београда под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину четврту годину за редом учествовао je на традицоналном дводневном Витез фесту на Београдској тврђави, који је према наводима организатора ове године само првог дана забележио рекордну посету од око 30.000 људи.

СРФБ је поред репрезентативног штанда Савеза код централне бине на горњем делу Калемегдана организовао испортско-рекреативне и забавне садржаје за децу. Малишани у пратњи родитеља вежбали су кроз игру на спортско-рекреативним полигонима, а опробали су своје вештинеи на мини кошаркашкоми фудбалскомтерену. Присутни родитељи моглисуда чују препоруке од представника клубова чланова Савеза о значају рекреације и редовног вежбања. Тренери из спортске школице „Спортска бајка“ су са малишанима изводили вежбе на полигонима, а за најупорније су обезбеђене и изненађења.

Витез фест отоворен је у суботу 21. априла код Деспотове куле, а на радост многобројних присутних Витезови и њихови гости из света продефиливали су прво Кнез Михајловом улицом до Горњег града, где је фестивал званично и отворен. Простор је био испуњен шаторима и полигонима за борбе, а малишани су могли да се упознају са начином живота у средњевековној Европи, да гађају мету уз помоћ лука и стреле и да јашу коње.

У овогодишњој организацији Витез Фест поред Савезаза рекреацију и фитнес Београдаучествовали су Град Београд, Београдска тврђава, Туристичка организација Србије и Туристичка организација Београда, а са благословом Његове Светости Патријарха српског Иринеја, као и под покровитељством Њ.К.В. Кнегиње Линде Карађорђевић. Овај Фестивал се одржава у организацији Краљевског реда витезова од 2004. године, а под овим именом шестугодину за редом на Београдској тврђави.