XVIII AEROBIC HAPPENING

34419485

XVIII AEROBIC HAPPENING

У организацији Савеза за рекреацију и фитнес Београда и Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду,
а под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину Београда, 12. децембра је одржан XVIII Aerobic happening.
Пред великим бројем окупљених у сали Факултета спорта и физичког васпитања најбољи домаћи презентери представили су актуелне групне аеробне програме.

Aerobic happeningје традиционална манифестација коју организују студенти са катедре за рекреацију Факултета спорта и физичког васпитања у сарадњи са гранским савезом. Корист овакве манифестације је вишеструка. Студенти се као будући спортски стручњаци оспособљују за самосталан рад и учешће у организацији догађаја и упознају се са новитетима из бранше
и актуелним фитнесс програмима.

Овогодишњу манифестацију отворила је Милица Мандић, освајачица златне олимпијске медаље на Олимпијским играма у Лондону.
Идеалан увод у дан препун физичких активности било је здравствено тестирање које је спроведено на лицу места.
Сви посетиоци су могли да провере свој фитнес статус тестирањем на апарату за здравствено тестирање рекреативаца Cardioscan. Сви су могли да се рехидрирају водом Роса, као и да убрзају свој опоравак после напорних тренинга конзумацијом Магнезијума и Ц витамина компаније Pharmanova.

Караван рекреације и фитнеса
Као и до сада две врсте наступа су доминирале овом манифестацијом: презентације и ревијални наступи.
Изузетно занимљив и разноврсан програм почео је наступом КУД „Бранко Радичевић“. Нина Стојадиновић и Нинас фитнес тим представили су програм „Flow emotion“. Карактеристично за њихов наступ је да су наступали уз нумеру домаћих аутора John Wayne бенда.

Уследили су наступи Cool friends – Лана и Константин из Арт центра, а за њима и Милице Лукић са програмом „Aero dance“. Плесна група Fly, а након ње Сања Радовановић и Александра Исаковић које су демонстрирале „Partner workout“, загрејале
су атмосферу.

Након Acro team у извођењу Соколског друштва из Батајнице наступила је Сања Коцић која је извела „Kick workout“ динамичан и интензиван програм који је додатно подгрејао атмосферу. Миљана Стајић и Вукашин Првуловић из Плесног клуба Аурора, били су увод у Високо интензивни интервални тренинг – HIIT, који су представили студенти са Факултета спорта и физичког васпитања из Новог Сада.

Senzala Capoeira је представила ову атрактивну бразилску вештину, мешавину плеса и борбе. Програм на бини је окончан наступом Искре Хаџић из Спортске академије Кочовић, која је извела „Express full workout“.

Уследило је вежбање по методу станица. Студенти и сви заинтересовани прошли су од станице до станице кроз својеврсни полигон рекреације и фитнесса. Палице, вијаче, пилатес лопте, степери, функционални полигон биле су само неке од станица у овом својеврсном каравану рекреације. Највише пажње изазвало је вежбање са Кангуципелама које је било једна од станица.